ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κακοκαιρία Ελπίς: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν θα μπορέσουν να πάνε στην δουλειά – Τι δικαιούνται

Advertisement

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται τις επόμενες ώρες στη χώρα, αναμένεται τυχόν διακοπή των συγκοινωνιών και κατ’ επέκταση διακοπή λειτουργίας ορισμένων επιχειρήσεων.

Ο εργαζόμενος που δεν θα κατορθώσει να μεταβεί στην επιχείρηση, της οποίας τη λειτουργία διέκοψε ο εργοδότης την ημέρα της κακοκαιρίας λόγω της εκτίμησής του πχ ότι δεν θα υπάρξει επαρκής πελατεία ή (και) προσέλευση των εργαζομένων, δικαιούται κανονικά τις αποδοχές της ημέρας αυτής.

Κακοκαιρία Ελπίς: Τι θα ισχύει για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις

Συγκεκριμένα την ημέρα κατά την οποία ο εργαζόμενος δεν κατορθώσει να μεταβεί στην εργασία του λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, δεν μπορεί να χρεωθεί μονομερώς από τον εργοδότη στον μισθωτό ως ημέρα κανονικής άδειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι εργοδότες οφείλουν να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Με αφορμή τις προβλέψεις της ΕΜΥ, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Οι εργοδότες οφείλουν να μεριμνούν ώστε -με βάση την εργατική νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους.

 

Advertisement