ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα καλύτερα πέντε φυτά που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Advertisement

Τα παρακάτω φυτά εκτός ότι στολίζουν το σπίτι είναι και πολύ ευεργετικά για την υγεία μας. Μερικά δε από αυτά είναι γνωστά για τη καταπραϋντική τους ιδιότητα και θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.

Δείτε πέντε φυτά για τη κρεβατοκάμαρα σας που θα σας κάνουν να κοιμάστε καλύτερα.

Areca Palm

Τα καλύτερα πέντε φυτά που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε - Εικόνα 1

Αυτό το φυτό καθαρίζει τον αέρα και απομακρύνει τις τοξίνες και το διοξείδιο του άνθρακος. Επίσης, απελευθερώνει υγρασία κάτι που είναι απαραίτητο τον Χειμώνα όταν το καλοριφέρ ξεραίνει την ατμόσφαιρα.

Aloe Vera

Τα καλύτερα πέντε φυτά που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε - Εικόνα 2

Εκτός από τις θεραπευτικές της ιδιότητες η αλόη είναι ο τέλειος εξολοθρευτής των επικίνδυνων χημικών όπως η Φορμαλδεΰδη. Εκπέμπει οξυγόνο την νύχτα κάτι καθόλου συνηθισμένο για φυτό. Επίσης, εκπέπει πτητικές  που έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας.

Ficus Benjamina

Τα καλύτερα πέντε φυτά που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε - Εικόνα 3

Ο φύκος Μπέντζαμιν είναι το νούμερο ένα γίγαντας που καθαρίζει τον αέρα. Απομακρύνει το 70% από την αμμωνία, Τολουώλη και άλλα βλαβερά χημικά που εκπέμπονται από χαμηλής ποιότητος συνθετικά υλικά όπως ο λινοτάπητας και οι μοριοσανίδες. Θα βελτιώσει γενικά τον ύπνο σας και θα ταιριάζει ωραία στο υπνοδωμάτιο.

Sansevieria Trifasciata

Τα καλύτερα πέντε φυτά που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε - Εικόνα 4

Αυτό το φυτό κάνει καλό για το αναπνευστικό  και το ανοσοποιητικό μας. Βοηθά να μειωθούν οι πονοκέφαλοι και η πίεση του αίματος. Παράγει οξυγόνο και απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακος από τον  αέρα την νύχτα. Σίγουρα ο ύπνος σας θα είναι πιο ξεκούραστος με την Sansevieria Trifasciata στο δωμάτιο σας.

Boston Fern

Τα καλύτερα πέντε φυτά που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε - Εικόνα 5

Αυτή η φτέρη είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια  και άλλες ουσίες. Έτσι αυτό το φυτό ρυθμίζει το νευρικό σας σύστημα και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το στρες.

 

Advertisement