ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Καλόκαρδος σκύλος βουτάει στο νερό, σώζει ελαφάκι που πνίγεται και δεν φεύγει στιγμή από δίπλα του

Advertisement

Ένας σκύλος έσωσε από πνιγμό ένα ελαφάκι που κολυμπούσε σε λίμνη. Ο ιδιοκτήτης του Ραλφ Ντορν, έψαχνε τον 6χρονο σκύλο του, ώσπου τελικά τον εντόπισε περίπου 60 μέτρα από την ακτή δίπλα σε ένα ελάφι.

«Δεν ξέρω πώς βρέθηκε εκεί το ελαφάκι αλλά ο Χάρλεϊ προφανώς δεν ρώτησε γιατί, απλώς ανέλαβε δράση», εξήγησε ο 62χρονος σε ανάρτηση στο Facebook, που ήδη μετρά 252.000 κοινοποιήσεις.

Ο Χάρλεϊ κολύμπησε δίπλα- δίπλα με το ελαφάκι μέχρι την ακτή. Ο Ντορν έβγαλε το ελαφάκι από το νερό και το τοποθέτησε στο έδαφος, ενώ ο Χάρλεϊ άρχισε να το γλείφει μαλακά.

Καλόκαρδος σκύλος βουτάει στο νερό, σώζει ελαφάκι που πνίγεται και δεν φεύγει στιγμή από δίπλα του - Εικόνα 1

«Ο Χάρλεϊ δεν ήθελε να το αφήσει μόνο του. Καθόταν εκεί να το γλείφει και να το φροντίζει», λέει ο 62χρονος. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και η μητέρα του ελαφιού, οπότε ο Ντορν μάζεψε αμέσως τον σκύλο μέσα στο σπίτι. Η μητέρα περίμενε μέχρι να φύγουν, πλησίασε το μικρό της και μετά έφυγαν μαζί.

Καλόκαρδος σκύλος βουτάει στο νερό, σώζει ελαφάκι που πνίγεται και δεν φεύγει στιγμή από δίπλα του - Εικόνα 2

Το επόμενο πρωί, ενώ ο Ντορν με την 64χρονη σύζυγό του, Πατρίτσια, έπιναν καφέ, παρατήρησαν πως ο Χάρλεϊ ήταν ανήσυχος.

Καλόκαρδος σκύλος βουτάει στο νερό, σώζει ελαφάκι που πνίγεται και δεν φεύγει στιγμή από δίπλα του - Εικόνα 3

«Έτρεχε από το ένα παράθυρο στο άλλο. Άνοιξα την μπροστινή πόρτα και ακούσαμε το ελαφάκι να φωνάζει. Ο Χάρλεϊ έτρεξε μέχρι τα δέντρα και το βρήκε. Τότε εκείνο σταμάτησε τις φωνές, άρχισαν να κουνούν τις ουρές τους, ακούμπησαν τις μύτες τους, μύρισαν ο ένας τον άλλο και μετά ο Χάρλεϊ επέστρεψε σπίτι μαζί μου», λέει ο ίδιος.

Μετά την σύντομη συνάντηση με τον Χάρλεϊ, το ελαφάκι παρέμεινε για λίγο αλλά μέχρι το τέλος της ημέρας, έφυγε ξανά με την μητέρα του. Ο Ντόρν, που εκτιμά πως το ελάφι ήταν μόλις λίγων ημερών, δεν έχει ξαναδεί τα ζώα έκτοτε.

«Από τότε που ήταν κουτάβι, είχε τόσο καλή καρδιά»

Η συγκινητική πράξη του Χάρλεϊ δεν εξέπληξε ωστόσο τον 62χρονο συνταξιούχο πιλότο. «Από τότε που ήταν κουτάβι, είχε τόσο καλή καρδιά. Πάντα έτσι ήταν με τα παιδιά και τα ζώα. Τα λατρεύει», είπε.

Ο Χάρλεϊ έχει εργαστεί ως σκύλος θεραπείας σε γηροκομεία της Βιρτζίνια ενώ έκανε επίσης παρέα σε παιδιά, στις ώρες ανάγνωσης, στην τοπική βιβλιοθήκη, λατρεύει τα εγγόνια του Ντόρν και κάνει εξαιρετική παρέα με την γάτα της οικογένειας, Zsu Zsu. «Είναι 100% προσκολλημένος πάνω τους», σημείωσε

Πηγή

Advertisement