ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ποινή φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο

Advertisement

Καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος για το revenge porn σε βάρος πρώην συντρόφου του

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην συμπαρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, Στάθης Παναγιωτόπουλος, για την ανάρτηση βίντεο με προσωπικές στιγμές, χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

Ποιοι είναι οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Επίσης, στον Στάθη Παναγιωτόπουλο επιβλήθηκε 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Όσον αφορά στους όρους της αναστολής, ο παρουσιαστής θα πρέπει κάθε μήνα να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Παράλληλα, το δικαστήριο του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τον υποχρεώνει να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της πλευράς της 30χρονης παθούσας για αναβάθμιση σε κακουργηματικές κατηγορίες, δεν έγινε δεκτό.

Απών από το δικαστήριο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Σημειώνεται, ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αντίθεση με την παθούσα, η οποία κατέθεσε για την τραυματική της εμπειρία. Ο γνωστός παρουσιαστής κατηγορείτο για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων».

Όπως είπε ο συνήγορος του παρουσιαστή, Γιώργος Δακουράς, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του πελάτη του, ότι οι επίμαχες αναρτήσεις που είχε κάνει σε ιστοσελίδες, δεν είχαν σκοπό να βλάψουν την παθούσα.

Η δικηγόρος της 30χρονης πρώτης καταγγέλλουσας έκανε το πρωί της Τετάρτης 9/2 δηλώσεις έξω από το δικαστήριο, ζητώντας από όλα τα Μέσα να μην τραβήξουν καμία εικόνα της.

«Περιμένουμε σήμερα να δούμε τι θα γίνει με την έκβαση του δικαστηρίου. Με την εντολέα μου εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη. Θερμή παράκληση, έχω αποστείλει δελτίο Τύπου, σας παρακαλώ πολύ να μην καταγραφεί με κανέναν τρόπο. Όπως βλέπετε, δεν είναι δίπλα μου και δεν θα τη δείτε δίπλα μου σε εξωτερικούς χώρους. Κάνει έκκληση και η ίδια να μην καταγραφεί με κανέναν απολύτως τρόπο. Η πελάτισσά μου επιθυμεί να καταδικαστεί (ο Στάθης Παναγιωτόπουλος) για τις πράξεις που έχει κάνει εις βάρος της. Ψυχολογικά είναι πολύ δύσκολα, ειδικά σήμερα που θα τον ξαναδεί αν παραστεί αυτοπροσώπως», είπε χαρακτηριστικά η κα Σταυρούλα Αντιγόνη Πρίλη στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις ύστερα από καταγγελίες δυο πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν πρόσφατα τις διωκτικές Αρχές και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

Πηγή

Advertisement