ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κάτι πολύ όμορφο συμβαίνει όταν τα κύματα σκάνε σε αυτόν τον πεζόδρομο!

Advertisement

Ένα ταξίδι στην Αδριατική Θάλασσα και ένας περίπατος στις ακτές της είναι ήδη μια υπέροχη εμπειρία από μόνη της. Όταν μάλιστα ο περίπατος γίνεται σε αυτόν τον παραθαλάσσιο πεζόδρομο στο Ζαντάρ της Κροατίας, τότε σας περιμένει μια έκπληξη που θα σας μαγέψει! Μια σειρά από μικρές τρύπες και σωλήνες μέσα στον πεζόδρομο δημιουργούν μια μοναδική μελωδία κάθε φορά που σκάει το κύμα πάνω τους.

Κάτι πολύ όμορφο συμβαίνει όταν τα κύματα σκάνε σε αυτόν τον πεζόδρομο! - Εικόνα 3

Το ιδιαίτερο αυτό όργανο είναι γνωστό ως «morske orgulje», έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Nikola Basic και αποτελεί φυσικά δημοφιλή προορισμό. Κάτι πολύ όμορφο συμβαίνει όταν τα κύματα σκάνε σε αυτόν τον πεζόδρομο! - Εικόνα 5 Το Morske orgulje αποτελείται από 35 σωλήνες, όπως ακριβώς και το εκκλησιαστικό όργανο, ο καθένας συγχρονισμένος διαφορετικά.

Κάτι πολύ όμορφο συμβαίνει όταν τα κύματα σκάνε σε αυτόν τον πεζόδρομο! - Εικόνα 7

Οι σωλήνες ανάλογα με το φύσημα του ανέμου και τα κυματάκια που μπαίνουν μέσα τους, βγάζουν μουσική. Κάτι πολύ όμορφο συμβαίνει όταν τα κύματα σκάνε σε αυτόν τον πεζόδρομο! - Εικόνα 9  Μια μουσική απόλυτα δεμένη με την κίνηση και τη συμπεριφορά της θάλασσας, η οποία δεν μπορεί ποτέ να επαναληφθεί.

Δείτε το βίντεο:

 

Advertisement