ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Κίνα κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά.. πάνω από το νερό!

Advertisement

Τον περασμένο Αύγουστο η Κίνα παρουσίασε ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικό αριστούργημα: Τον πρώτο, φιλικό προς το περιβάλλον, αυτοκινητόδρομο της χώρας, ο οποίος συνδέει τη μητροπολιτική πόλη της Σαγκάης με την πόλη Τσενγκντού. . πάνω από το νερό! Οι κάτοικοι της περιοχής τον αποκαλούν «Αυτοκινητόδρομο πάνω από το νερό» και ο λόγος είναι προφανής.. Αντί να κόψουν δέντρα και να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του στο έδαφος, τον έστησαν μέσα στο νερό! Η Κίνα κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά.. πάνω από το νερό! - Εικόνα 3 Λόγω της θέσης του, προσφέρει μια υπέροχη θέα των γύρω περιοχών. Όλος ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος συνολικά έντεκα χιλιόμετρα, με τα 4,4 από αυτά να είναι πάνω από το νερό! Η Κίνα κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά.. πάνω από το νερό! - Εικόνα 5 Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του έργου, Chen Xingda, όταν ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο η ιδέα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, υπήρχαν τρεις διαφορετικές απόψεις για τις πιθανές διαδρομές που θα ακολουθούσε. Η Κίνα κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά.. πάνω από το νερό! - Εικόνα 7 Σε δύο από τις απόψεις υπήρχε ως προαπαιτούμενο η δημιουργία ενός τούνελ μέσα από τα βουνά της περιοχής και το κόψιμο εκατοντάδων δέντρων.

Η Κίνα κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά.. πάνω από το νερό! - Εικόνα 9

Η τρίτη άποψη ήταν πιο δαπανηρή, η διαδρομή θα ήταν μεγαλύτερη και ήθελε μέρος του αυτοκινητόδρομου να στήνεται πάνω το νερό. Τελικά για να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον επιλέχθηκε η τρίτη άποψη. Η Κίνα κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά.. πάνω από το νερό! - Εικόνα 11 Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2013 και μόλις τον περασμένο Αύγουστο ολοκληρώθηκαν.

Η Κίνα κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά.. πάνω από το νερό! - Εικόνα 13 Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 32 δαπανήθηκαν μόνο για το κομμάτι του δρόμου που βρίσκεται πάνω από το νερό. Η Κίνα κατασκεύασε αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά.. πάνω από το νερό! - Εικόνα 15 Η Κίνα με την κατασκευή αυτού του έργου δείχνει ότι προσπαθεί να ξεφύγει από την βιομηχανική κουλτούρα που την χαρακτηρίζει και να προσπαθήσει να ρίξει κλεφτές ματιές και στο περιβάλλον. Το θέμα είναι αν η προσπάθεια της θα έχει και συνέχεια.

 

Advertisement