ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κλειδώνουν οι Ανακοινώσεις: Η ημερομηνία της πλήρους άρσης των μέτρων μετά την ύφεση της Όμικρον

Advertisement

Με τη σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και την υποχώρηση της μετάλλαξης Όμικρον έρχεται και η άρση των μέτρων από την κυβέρνηση.

Προ των πυλών είναι η σταδιακή άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μετά και την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Σήμερα, θα συνεδριάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για να αποφασίσει τι θα γίνει με εστίαση και γήπεδα, μετά την ύφεση της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον.

Εφόσον συνεχιστεί η πορεία αποκλιμάκωσης της πανδημίας, σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να αποφασιστεί η πρώτη χαλάρωση των μέτρων. Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου αναμένεται να προχωρήσει η απελευθέρωση της μουσικής και να αυξηθούν και οι θεατές στα γήπεδα. Αυτά τα δυο σημεία χαλάρωσης προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η πλήρης άρση των μέτρων αναμένεται από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οπότε και θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στην διασκέδαση πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψουν και τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ, σύμφωνα με το STAR. Αυτά θα συζητηθούν ην επόμενη εβδομάδα οπότε και θα διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο κανόνων.

Πηγή

Advertisement