ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κολυμπώντας παρέα με 13 εκατομμύρια μέδουσες (βίντεο)

Advertisement

Ένα μοναδικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα  «Jungles in Paris», μια διαφορετική ταξιδιωτική ιστοσελίδα που συνεργάζεται με φωτογράφους και παραγωγούς ταινιών για να παρουσιάσει μικρά κομμάτια της κουλτούρας, της γεωγραφίας και της άγριας ζωής διάφορων περιοχών παγκοσμίως.


Κολυμπώντας παρέα με 13 εκατομμύρια μέδουσες - Εικόνα 1
Το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε στη «Λίμνη Μεδουσών» στη νησιωτική χώρα Παλάου στην Μικρονησία. Η λίμνη είναι ξακουστή γιατί φιλοξενεί στα νερά της 13 εκατομμύρια «χρυσές μέδουσες» με επιστημονική ονομασία Mastigias papua.

Πρόκειται για μια θαλάσσια λίμνη ηλικίας 12.000 ετών, που αν και απομονωμένη συνδέεται με τον ωκεανό μέσω υπόγειων καναλιών. Οι μέδουσες έχουν συγκεκριμένη ρουτίνα. Κάθε πρωί μετακινούνται ανατολικά ακολουθώντας τον ήλιο.

Αυτό τις προστατεύει από τους θηρευτές τους, τις θαλάσσιες ανεμώνες, αλλά βοηθά και τα μικροσκοπικά φύκη που ζουν στον οργανισμό τους να απορροφήσουν το φως του ήλιου εξασφαλίζοντας ενέργεια για τα ίδια και τους ξενιστές τους.

Λέγεται ότι με την πάροδο των χρόνων οι μέδουσες έχασαν την ικανότητά τους να τσιμπούν, ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορούν ακόμα να επιτεθούν αλλά το τσίμπημα τους είναι σχεδόν ανεπαίσθητο για τους ανθρώπους.

via

Πηγή

Advertisement