ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι

Advertisement

Η φυλακή Καρόστα βρίσκεται στην πόλη Λιεπάγια και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Λετονίας. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην παλιά φυλακή και να μάθουν την ανατριχιαστική ιστορία αυτού του τόπου, να επισκεφθούν το μουσείο της φυλακής αλλά και να.. κλείσουν διαμονή στο κελί που προτιμούν για μερικές μέρες. Μπορεί να ακούγεται σαν τέχνασμα για προσέλκυση τουριστών, αλλά στην πραγματικότητα η παραμονή στη φυλακή Καρόστα δεν μοιάζει καθόλου με μια βόλτα στο πάρκο.

Η φυλακή Καρόστα που βρίσκεται στη Λετονία, χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο κράτησης Ναζί αλλά και ως κέντρο κράτησης αντιφρονούντων του κομμουνιστικού καθεστώτος για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Εκατοντάδες κρατούμενοι λέγεται ότι έχουν πεθάνει εδώ, οι περισσότεροι από αυτούς από πυροβολισμό στο κεφάλι. Σήμερα το εφιαλτικό συγκρότημα κτιρίων έχει μετατραπεί σε ένα πρωτότυπο θεματικό ξενοδοχείο-φυλακή. Η ιδέα της δημιουργίας ενός ξενοδοχείου που μοιάζει με φυλακή δεν είναι καινούργια. Μέσα από το dinfo.gr άλλωστε έχετε διαβάσει ήδη για το Het Arresthuisστην Ολλανδία και το Αλκατράζ στην Γερμανία, δυο ξενοδοχεία που εξωτερικά αλλά και εσωτερικά θυμίζουν σωφρονιστικά ιδρύματα. Κανένα όμως από τα δυο αυτά ξενοδοχεία δεν μπορεί να συγκριθεί με το  Καρόστα. Στο ξενοδοχείο – φυλακή της Λετονίας, οι επισκέπτες πληρώνουν και υπογράφουν για να ζήσουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι!

Οι διαχειριστές για να βεβαιωθούν ότι δεν θα υπάρξουν παράπονα, απαιτούν από τους επισκέπτες να υπογράψουν μια συμφωνία που να αναγνωρίζει ότι θα αντιμετωπίζονται όπως οι πραγματικοί κρατούμενοι από το εκπαιδευμένο προσωπικό. Τι περιλαμβάνει αυτό; Ύπνος σε ένα παλιό – βρώμικο στρώμα, το φαγητό προσφέρεται μέσα σε δίσκο που περνάει ίσα ίσα από το παραθυράκι της κλειδωμένης σιδερένιας πόρτας, άσχημη αντιμετώπιση από τους φύλακες που περιλαμβάνει κατάχρηση άσχημων εκφράσεων και πολλά περισσότερα! Όποιος επισκέπτης δεν συμμορφώνεται με τον αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς τιμωρείται με δύσκολες σωματικές ασκήσεις αλλά και εργασίες καθαριότητας γύρω από τη φυλακή. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

 

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι - Εικόνα 1

 

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι - Εικόνα 3

 

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι - Εικόνα 5

 

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι - Εικόνα 7

 

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι - Εικόνα 9

 

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι - Εικόνα 11

 

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι - Εικόνα 13

 

Το ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες ζουν σαν πραγματικοί φυλακισμένοι - Εικόνα 15

 

 

 

Advertisement