ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κτίριο ύψους 117 μέτρων που χτίζεται στη Ελβετία θα είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στον κόσμο

Advertisement

Σας παρουσιάζουμε το πρώτο κάθετο καταπράσινο δάσος του κόσμου: Ένα επιβλητικό, ύψους 117 μέτρων, συγκρότημα διαμερισμάτων στη Λωζάνη της Ελβετίας. Είναι το πνευματικό τέκνο του Stefano Boeri, ενός Ιταλού αρχιτέκτονα με πάθος για τις καινοτόμες πράσινες κατασκευές. Κτίριο ύψους 117 μέτρων που χτίζεται στη Ελβετία θα είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στον κόσμο - Εικόνα 3 Ο πύργος ύψους 106 μέτρων που ονομάζεται «La Tour des Cedres» (ο Πύργος των Κέδρων), πρόκειται να ανοικοδομηθεί το 2017 στην Λωζάνη. Κτίριο ύψους 117 μέτρων που χτίζεται στη Ελβετία θα είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στον κόσμο - Εικόνα 5 Η πρόσοψη του θα φιλοξενεί περίπου 930 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, σκιάζοντας εν μέρει τα κομψά διαμερίσματα που θα διαθέτουν ξύλινα deck και παράθυρα από το πάτωμα ως την την οροφή.

Κτίριο ύψους 117 μέτρων που χτίζεται στη Ελβετία θα είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στον κόσμο - Εικόνα 7

Η θεωρία πίσω από αυτή την ιδέα είναι πως η βλάστηση θα βοηθά στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενώ ταυτόχρονα θα ρυθμίζει τα επίπεδα θερμοκρασίας και θορύβου εντός των μονάδων κατοικίας.

Το έργο αυτό είναι το τρίτο «κάθετο δάσος» που σχεδίασε το γραφείο Stefano Boeri Architetti. Δείτε στη συνέχεια τα υπόλοιπα δυο, ύψους 112 μέτρων, που βρίσκονται στο Μιλάνο.

Κτίριο ύψους 117 μέτρων που χτίζεται στη Ελβετία θα είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στον κόσμο - Εικόνα 9

Κτίριο ύψους 117 μέτρων που χτίζεται στη Ελβετία θα είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στον κόσμο - Εικόνα 11

Κτίριο ύψους 117 μέτρων που χτίζεται στη Ελβετία θα είναι το πρώτο κατακόρυφο δάσος στον κόσμο - Εικόνα 13

Πηγή

Advertisement