ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα

Advertisement

Όλοι έχουμε δει μπροστά μας αυτά τα logos. Οι περισσότεροι από εμάς όμως δεν έχουμε προσέξει τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που κρύβουν.

Ορίστε 23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν έχεις προσέξει.

Toblerone

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα1

Ίσως έχεις ακούσει πως η κορυφή του βουνού στο συγκεκριμένο λογότυπο ονομάζεται Matterhorn και μαρτυρά την ελβετική κληρονομιά της σοκολάτας. Το μυστικό όμως βρίσκεται στην αρκούδα του λογοτύπου, την οποία μπορεί να συναντήσει κανείς στη Βέρνη που είναι και το σπίτι της Toblerone.

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα2

Baskin Robbins

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα3

Έχει 31 γεύσεις παγωτού εξ ου και το 31 στο σήμα της. Τι εννοείς δεν το βλέπεις;

Coca Cola

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα4

Το είχες φανταστεί ποτέ πως το Ο στην λέξη Cola είναι η σημαία της Δανίας; Έγινε κατά λάθος, αλλά μιας και η Δανία έχει ονoμάστει η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο, το logo παρέμεινε.

NBC

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα5

Ναι ok είναι ένα παγόνι, αλλά γιατί τόσα πολλά χρώματα; Το NBC ανήκε στις αρχές του 1950 στην RCΑ, μια εταιρία που κατασκεύαζε έγχρωμες τηλεοράσεις. Τα χρώματα στην ουρά του παγονιού υπάρχουν ώστε να πείσουν τον τηλεθεατή να ξεφύγει από το ασπρόμαυρο.

BMW

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα6

Τα άσπρα μέρη αντιπροσωπεύουν έναν έλικα, ενώ τα γαλάζια τον ουρανό. Η ίδρυση της BMW το 1616, έχει ρίζες στην αεροπορία και ποιος καλύτερος τρόπος για να τιμήσει την ιστορία της;

Amazon

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα7

Ένα πανέξυπνο λογότυπο καθώς όχι μόνο το βέλος αναπαριστά ένα χαρούμενο  ανθρωπάκι, αλλά ξεκινά από το A και τελειώνει στο Ζ, δείχνοντας πως η εταιρεία καλύπτει κάθε ανάγκη.

Uniqlo

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα8

To κόκκινο και λευκό χρώμα στο φόντο, έχει διπλή σημασία. Πρώτων είναι τα χρώματα της Ιαπωνικής σημαίας και ο σχεδιαστής ήθελε να υπάρχει κάπως το στοιχείο της χώρας στο σχεδιασμό και δεύτερον με την χρήση του katakana (ένα είδος Ιαπωνικής γραφής), να βάλει ξεκάθαρα τη σφραγίδα της χώρας στο λογότυπο.

LG

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα9

Εκτός από χαμογελαστό πρόσωπο, μοιάζει και με μια μικρή παραλλαγή του Pac Man. Για δες το λίγο καλύτερα.

VAIO

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα1023 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα11

Κοίταξε λίγο πιο προσεκτικά το λογότυπο. Είδες ότι τα 2 πρώτα γράμματά του αντιπροσωπεύουν ένα αναλογικό σύμβολο και τα 2 τελευταία ένα ψηφιακό  (συγκεκριμένα τους αριθμούς 0 και 1);

Mitsubishi

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα12

Nα κι ένα λογότυπο με μεγάλη ιστορία. Συνδυάζει τα 3 φύλλα του οικοσήμου της φατρίας Tosa με τα 3 διαμάντια του οικοσήμου της οικογένειας Iwasaki. Τα 3 διαμάντια αντιπροσωπεύουν την αξιοπιστία, την ακεραιότητα και την επιτυχία, ενώ η λέξη Mitsubishi, χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ρομβοειδές σχήμα ή ένα διαμάντι στην Ιαπωνία.

McDonald’s

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα13

Κάποια στιγμή το 60, η εταιρία θέλησε να αλλάξει το σήμα της αλλά ο σύμβουλος σχεδιασμού και ψυχολόγος Louis Cheskin, τους απέτρεψε λέγοντας πως το σήμα αυτό θυμίζει ένα ωραίο και θρεπτικό στήθος. Πώς τους έπεισε, αδυνατούμε να καταλάβουμε.

Pepsi

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα14

To λογότυπο της Pepsi άλλαξε το 2008  και στοίχισε στην εταιρία 1 εκατομμύριο. Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από τη δημιουργό εταιρία Arnell Associates, το λογότυπο αυτό αντλεί έμπνευση από το Feng shui, την αναγέννηση, τη γη, τη θεωρία της σχετικότητας και το σύμπαν. Μόνο αυτά ρε παιδιά;

Toyota

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα15

Ουσιαστικά το σήμα συμβολίζει 3 καρδιές. Την καρδιά του πελάτη, την καρδιά του προϊόντος και την καρδιά της τεχνολογικής προόδου

Ζωολογικός κήπος του Bronx

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα16

Aν δεις προσεκτικά ανάμεσα στα πόδια των ζώων είναι σχεδιασμένοι οι ουρανοξύστες της νέας Υόρκης.

 

Αν το σήμα της Adidas σου θυμίζει βουνό, τότε μπράβο σου, αυτό ήθελε και η εταιρία. Το 1967 οι ρίγες δε σήμαιναν τίποτα, όμως αργότερα, στη δεκαετία του 90, οι ρίγες έγιναν κάθετες  για να θυμίζουν βουνό και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπερνάει ο άνθρωπος.

Google

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα18

Παρατήρησες ποτέ ότι τα 4 πρώτα γράμματα είναι βαμμένα με τα βασικά χρώματα και μετά παρεμβάλλεται ένα «δευτερεύον χρώμα»; Αυτό έγινε για να αποδείξει η εταιρία πως είναι επαναστάτρια και παιχνιδιάρα.

 

Στα Γαλλικά σημαίνει σταυροδρόμι εξού και τα βελάκια.

FedEx

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα20

Aν κοιτάξεις με προσοχή θα δεις ανάμεσα στο E και το Χ το βελάκι, που συμβολίζει την ακρίβεια και την ταχύτητα με την οποία γίνονται οι παραδόσεις.

Roxy / Quicksilver

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα21

H Roxy εiναι στην πραγματικότητα το brand της Quicksilver με γυναικεία ρούχα. Εξού και στο λογότυπο βλέπουμε 2 σήματα της Quicksilver να σχηματίζουν μια καρδιά, που είναι το λόγοτυπο της Roxy.

Formula 1

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα22

Ανάμεσα στο μαύρο F και το κόκκινο σχηματίζεται το 1.

Wendy’s

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα23

O ιδρυτής τους Dave Thomas έδωσε στο εστιατόριο το όνομα της κόρης του. Αν κοιτάξεις προσεκτικά στο λαιμό του κοριτσιού θα δεις ότι γράφει την λέξη Mom, σημάδι πως τα φαγητά και η λογική του εστιατορίου είναι «σπιτικά».

Pinterest

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα24

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, όμως το P στο συγκεκριμένο λογότυπο μοιάζει με πινέζα. Ο δημιουργός του Michael Deal, δήλωσε πως αρχικά δεν ήθελε καν να σκέφτεται την ιδέα της ύπαρξης πινέζας στο λογότυπο αλλά το P ταίριαξε τελικά απόλυτα.

Unilever

23 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν είχες προσέξει μέχρι σήμερα - Εικόνα25

Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες με τρόφιμα, ποτά, καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Αυτό λοιπόν έπρεπε να αντανακλάται και στο λογότυπό της. Μια προσεκτική ματιά αρκεί για να δεις μέλισσες, πουλιά καρδούλες, φοίνικες κι ένα σωρό άλλα μέσα στο λογότυπο.

Πηγή

Advertisement