ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μακριά από όλους και όλα: Το νησί ησυχαστήριο του Ιονίου που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Advertisement

Ένα μικροσκοπικό νησί βρίσκεται «κρυμμένο» λίγα χιλιόμετρα από τη Λευκάδα, το οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν παρά τις μοναδικές ομορφιές του.

Ο λόγος για τον Καστό, ένα από τα ωραιότερα στολίδια του καταγάλανου Ιονίου Πελάγους, το οποίο αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογή για πραγματικά ήρεμες διακοπές, καθώς διαθέτει μόνο 80 μόνιμους κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) και λίγους τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μπορείτε να προσεγγίσετε το νησί είτε με καΐκια από τον Μύτικα είτε ακτοπλοϊκώς από τη Λευκάδα.

Πρόκειται για ένα νησί που προσφέρεται για οικονομικές διακοπές, καθώς δεν είναι κοσμοπολίτικο και άρα τα λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια που υπάρχουν έχουν λογικές τιμές. Ταυτόχρονα, θα γλιτώσετε τα έξοδα του αυτοκινήτου, αφού η μεταφορά του δεν επιτρέπεται.

 

Δεν υπάρχει, ωστόσο, λόγος ανησυχίας γιατί ο Καστός έχει συνολική έκταση 5,915 τ.χλμ και έτσι μπορείτε να τον γυρίσετε άνετα με τα πόδια, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα ευχάριστα που υπάρχουν!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη InTiti’sHead (@titikaneva)

Πέρα από τις πανέμορφες παραλίες και τα πράσινα τοπία, στον Καστό θα βρείτε και κάποιες βασικές εγκαταστάσεις όπως ένα μίνι μάρκετ, 2-3 μπαρ και λιγοστές ταβέρνες, που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Advertisement