ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ..

Advertisement

Μάλλον βρήκαμε την πιο γλυκιά «γάτα» στον κόσμο!

Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 3

 

Αυτά τα υπέροχα πλάσματα υπήρξαν εξαιρετικά σημαντικά για τους αρχαίους Αιγύπτιους. Δεν είναι τυχαίο ότι εικονογραφίες τους εμφανίζονται σε πολλά χάλκινα είδωλα ενώ γλυπτά με την μορφή τους φρουρούσαν τους τάφους των Φαραώ. Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 5 Ζουν σε ξηρές στέπες, ερήμους και σαβάνες της δυτικής και νότιας Ασίας και στην Αφρική. Η λέξη Καρακάλ προέρχεται από την τούρκικη λέξη «karakulak», που σημαίνει «μαύρα αυτιά».  Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 7 Στη βόρεια Ινδία και στο Πακιστάν είναι γνωστά ως «syahgosh», λέξη που έχει την ίδια έννοια, ενώ στην Αφρική ονομάζονται «Rooikat», δηλαδή «κόκκινες γάτες». Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 9 Το πιο εμφανές χαρακτηριστικό τους είναι τα μακριά, φουντωτά, μαύρα αυτιά τους. Στα πέλματά έχουν πολλές σκληρές τρίχες, που τα βοηθούν να περπατά στην άμμο.

Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 11

 

Το σαγόνι τους είναι μικρό και έχουν πραγματικά πολύ κοφτερά δόντια.

Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 13

 

Τα Καρακάλ ονομάζονται και «λύγκες της ερήμου», αν και μόνο οι χαριτωμένες «φουντίτσες» στα αυτιά τους, θυμίζουν τα μακρινά ξαδέρφια τους.

Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 15

 

Δεν έχουν κηλίδες ή λωρίδες στη γούνα τους, διαθέτουν μακρύτερα πόδια και λεπτότερο σώμα από έναν πραγματικό λύγκα. Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 17 Μπορούν να εξημερωθούν εύκολα και γι’ αυτό στο Ιράν και στην Ινδία τα χρησιμοποιούν για να κυνηγούν.

Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 19

 

Είναι πολύ σπάνιο να τα δει κανείς στην άγρια φύση, παρά τη σχετική αφθονία τους, γιατί.. κρύβονται πολύ καλά!

Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 21

 

Μάλλον το πιο χαριτωμένο είδος γάτας που είδατε ποτέ.. - Εικόνα 23

 

 

Πηγή

Advertisement