ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαρία Κάλλας: Η δίαιτα που ακολούθησε και από υπέρβαρη και άχαρη τραγουδίστρια μεταμορφώθηκε σε κομψή ντίβα

Advertisement

Μαρία Κάλλας: Στις αρχές του ’50 η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος είχε περιττά κιλά. Η ίδια γνώριζε πως η εμφάνισή της, ήταν εμπόδιο για την καριέρα της. Αγαπούσε πολύ το φαγητό, ενώ ιδιαίτερη αδυναμία είχε στα γλυκά. Αυτός ο συνδυασμός την έκανε να αποφεύγει τη δίαιτα. Όμως, ένα περιστατικό ήταν αυτό που την έκανε να αλλάξει σε πρώτη φάση και σε δεύτερη, η διαδικασία που είχε ακολουθήσει για να αδυνατίσει. Αναλυτικότερα:

Μαρία Κάλλας: Πώς ξεκίνησαν όλα – Τι έκανε στη συνέχεια

Μετά από την παράσταση «Αΐντα», που έδωσε στη Βερόνα, η Κάλλας δέχτηκε μια πολύ αυστηρή κριτική για την παχυσαρκία της. Τότε κατάλαβε ότι δεν πήγαινε άλλο. Ο Ιταλός που έγραψε την κριτική ανέφερε, πως «του ήταν αδύνατο να βρει τη διαφορά ανάμεσα στα πόδια των ελεφάντων, που ήταν πάνω στη σκηνή και στα πόδια της «Αΐντα, την οποία έπαιζε η Μαρία Κάλλας».

Μαρία Κάλλας: Η δίαιτα που ακολούθησε και από υπέρβαρη και άχαρη τραγουδίστρια μεταμορφώθηκε σε κομψή ντίβα - Εικόνα 1

Η Κάλλας πείσμωσε και αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση της. Σύμμαχός της ήταν ο τότε σύζυγός της Τζιόρτζιο Μενεγκίνι, που έδωσε εντολή στον μάγειρα να αλλάξει το μενού της. Τα γλυκά εξαφανίστηκαν και το μεσημεριανό μενού περιελάμβανε ψητά φιλέτα, βραστά λαχανικά και ψάρι. Εκτός από την αυστηρή δίαιτα, η Μαρία Κάλλας απευθύνθηκε και σε έναν ειδικό γιατρό για να τη βοηθήσει να αδυνατίσει.

«Πήγα σε ειδικό γιατρό στο Παρίσι, ο οποίος μου έκανε μια σειρά από ενέσεις και ηλεκτρικά μασάζ. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, που χρειάστηκε θυσίες, αλλά είχα αποφασίσει να αδυνατίσω», έλεγε αργότερα. Η γυμναστική εντάχθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα της Κάλλας. Έτσι, το 1954, ύστερα από εξαντλητική δίαιτα και σκληρή γυμναστική, η Μαρία κατάφερε να χάσει 30 κιλά. Από υπέρβαρη και άχαρη τραγουδίστρια της όπερας, μεταμορφώθηκε σε μία κομψή ντίβα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

 

Advertisement