ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Μαρία Χούκλη, η Μάγια Τσόκλη και η Ρέα Βιτάλη νίκησαν τον καρκίνο και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα

Advertisement

Τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι μίλησαν στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα».

Η Μαρία Χούκλη, η Μάγια Τσόκλη και η Ρέα Βιτάλη εξέφρασαν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη μάχη ενάντια στον καρκίνο, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν ψυχολογικά την ασθένεια.

Τη συζήτηση, που έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πλήθος κόσμου, συντόνισε η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη, ενώ συμμετείχε και ο παθολόγος – ογκολόγος, Παρασκευάς Κοσμίδης, ο οποίος ανέφερε πως ο καρκίνος πρέπει να μετατραπεί «σε χρόνια νόσο και να τον δούμε κατάματα».

Η Μαρία Χούκλη αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού και όπως είπε: «Το σοκ είναι πολύ μεγάλο όταν ακούς ότι έχεις καρκίνο. Όλα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, αλλά πρέπει κάτι να κάνεις. Είναι ένα πλήγμα. Σε φοβίζει το άγνωστο».

Η δημοσιογράφος παρακίνησε τις γυναίκες να κάνουν τακτικά εξετάσεις: «Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα όμως να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι».

Μάγια Τσόκλη: Είναι μονόδρομος να συνεχίσεις

Η Μάγια Τσόκλη αποκάλυψε τα δικά της συναισθήματα στο κοινό, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στη Λέσχη Αξιωματικών. Είπε πως δεν θύμωσε όταν έμαθε για την ασθένεια. «Δεν είπα γιατί σε μένα. Είπα συνέβη και σε μένα. Μάλλον με ηρεμία το αντιμετώπισα. Θεωρώ πως είναι μονόδρομος να συνεχίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ρέα Βιτάλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, στάθηκε στη δική της περιπέτεια λέγοντας αρχικά πως πριν από χρόνια έχασε τον πατέρα της, σε νεαρή ηλικία, επίσης από καρκίνο. «Δεν είχα καμία αγωνία. Κοίταξα τα τρία μου παιδιά στα μάτια και τους είπα ‘πουλάκια μου ήρθε η ώρα να μάθετε. Θα ζήσουμε τη ζωή τώρα’. Έτσι, είπα ξεκινάμε… εκεί που δυσκολεύτηκα ήταν πως θα το πω στη μάνα μου. Ήταν δύσκολα τα πράγματα».

H δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη δήλωσε: «Τις γυναίκες στην ογκολογία τις γνώρισα, τις θαύμασα και τις αγκάλιασα. Και αγκαλιά πιστεύω πως θα πορευόμαστε καιρό»

[mixanitouxronou.gr]

 

Advertisement