ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαριάννα Κουράκου: Οι μεγάλες δόξες, η καριέρα που παράτησε, η απώλεια που της τσάκισε τη ζωή και τα εγγόνια της

Advertisement

Μαριάννα Κουράκου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της

Στις 28/08/1941 γεννήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Πατησίων, η Μαριάννα Κουράκου, η οποία σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη.

Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Μοίρα ιδιοκτήτη των μύλων ”Αγίου Γεωργίου”, ο οποίος πέθανε. Απέκτησε τρία παιδιά. Στις μεγάλες της δόξες, η Μαριάννα Κουράκου αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, να μεγαλώσει τα παιδιά της κι αργότερα τα εγγόνια της.

Επαγγελματική καριέρα της Μαριάννας Κουράκου

Η Μαριάννα Κουράκου μέσα σε μια δεκαετία, στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, έπαιξε σε 25 ταινίες κι άφησε το στίγμα της στην μεγάλη οθόνη, με την εκφραστικότητά της, την ωραία φωνή και την κομψή παρουσία της.

Ταινίες όπως: Η αρτίστα, Ο εξυπνάκιας, Τα παλιόπαιδα, Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα, Κάνε με πρωθυπουργό, Χαμένη ευτυχία, Η κοροϊδάρα, Η αδικημένη, Σαπίλα κι αριστοκρατία, Η επιστροφή της Μήδειας κ.α. δίπλα σε πρωταγωνιστές όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Πέτρος Φυσσούν, ο Χρήστος Νέγκας, ο Θάνος Λειβαδίτης, ο Άλκης Γιαννακάς, ο Αντρέας Ντούζος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Ορέστης Μακρής κ.α.

Advertisement