ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα!

Advertisement

Χωρίς ποτέ να το βάλει κάτω και με αστείρευτη δύναμη ψυχής, η Jessica Cox δίνει σε όλους μας μαθήματα ζωής.

Η 32χρονη Jessica, που γεννήθηκε χωρίς χέρια, αποφάσισε να “θάψει” τα προσθετικά άκρα που χρησιμοποιούσε ως παιδί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής χρησιμοποιώντας τα πόδια της.

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 1“Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει την απτική ικανότητα της σάρκας και των οστών και τα πόδια μου έχουν αυτή την ικανότητα”.

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 2

Στο πέρασμα του χρόνου απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να κάνει πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν με τα χέρια τους, χρησιμοποιώντας τα κάτω άκρα της.

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 3

Έγινε πριν από 5 χρόνια η πρώτη γυναίκα χωρίς χέρια που πήρε την άδεια πιλότου, μαθαίνοντας να πετάει αεροσκάφος με τα πόδια, και μαύρη ζώνη στο American Tae Kwon Do Association.

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 4

Με την άδεια πιλότου μπήκε και στο Βιβλίο Γκίνες, σημειώνοντας πως χρειάστηκε 3 χρόνια, 3 διαφορετικά αεροπλάνα, 3 εκπαιδευτές και 80 ώρες πτήσης σε 3 πολιτείες για να τα καταφέρει.

Η αναπηρία της δεν στάθηκε εμπόδιο στην αγάπη και το 2012 παντρεύτηκε τον 30χρονο δάσκαλο καράτε Patrick Chamberlain.

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 5

Μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο, να παίξει πιάνο και να πληκτρολογήσει, υπογραμμίζοντας πως η αναπηρία δεν θα την κρατήσει πίσω.

“Από τα 3 μου χρόνια ασχολήθηκα με τη γυμναστική και στα 6 μου άρχισα μαθήματα χορού και έκανα μόντελινγκ.

Από τα 5 μου χρόνια κολυμπούσα, στα 10 μου χρόνια ξεκίνησα μαθήματα Tae Kwon Do και γενικά έκανα κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 6

Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα μέχρι να μάθω να ντύνομαι. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, αλλά είμαι πολύ ανεξάρτητη. Χρειάζομαι βοήθεια μόνο για να φτιάξω τα μαλλιά μου.

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 7

Ο Patrick έμαθε να κάνει διάφορα χτενίσματα, συνειδητοποιώντας πόσο πολύ με ενοχλούσε να πέφτουν τα μαλλιά στο πρόσωπό μου”.

Το ζευγάρι εργάζεται μαζί και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με την Jessica να δίνει ομιλίες, εμπνέοντας άλλους ανθρώπους.

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 8 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 9 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 10 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 11 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 12 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 13 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 14

Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 15 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 16 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 17 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 18 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 19 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 20 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 21 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 22 Μαθήματα ζωής: Γεννήθηκε χωρίς χέρια, έμαθε πιάνο, πολεμικές τέχνες και να πετάει αεροπλάνα! - Εικόνα 23

 

Dailymail/newsit

Advertisement