ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η κατάθλιψη και η ψυχοθεραπεία, η κόρη που ζει με τον πατέρα, ο γάμος και το διαζύγιο εξπρές και η νέα ζωή

Advertisement

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η αγαπημένη ηθοποιός, που αγαπάμε τον αυτοσαρκασμό της  γεννήθηκε στην Ξάνθη τον Ιούνιο του 1969. Έχει σπουδάσει στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.  Το 1992 έπαιξε για πρώτη φορά στην σειρά “Οι Μικρομεσαίοι” ενώ χαρακτηριστικός υπήρξε ο ρόλος της ως λαϊκής τραγουδίστριας στους Δέκα μικρούς Μήτσους, στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου.

Το 1997 δάνεισε τη φωνή της στη Μεγάρα από την ταινία κινουμένων σχεδίων Ηρακλής της Walt Disney Pictures (στην ελληνική μεταγλώττιση). Ματθίλδη Μαγγίρα: Η κατάθλιψη και η ψυχοθεραπεία, η κόρη που ζει με τον πατέρα, ο γάμος και το διαζύγιο εξπρές και η νέα ζωή - Εικόνα 1

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η καριέρα στην τηλεόραση

Η μεγάλη της επιτυχία, έγινε στην πρώτη σεζόν της παράστασης Σεσουάρ για δολοφόνους ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία Εφάπαξ. Το 2019 η Ματθίλδη Μαγγίρα εμφανίστηκε στην ταινία πάνω στη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου Ευτυχία, υποδυόμενη τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Το 2007 και το 2009 η Ματθίλδη Μαγγίρα ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην εκπομπή Ελλάδα Έχεις Ταλέντο. Το 2008 και το 2009, μαζί με την αδερφή της Μπέττυ Μαγγίρα, παρουσίασαν τον ελληνικό τελικό για την Eurovision ενώ ανέλαβαν και την παρουσίαση του διαγωνισμού.Το 2010 έλαβε μέρος στο Dancing with the Stars και κατέλαβε την 2η θέση μαζί με τον χορευτή της Ρίχαρντ Σιλάγκι. Το 2016 ήταν διαγωνιζόμενη στο Your Face Sounds Familiar, στο οποίο κατέλαβε την 4η θέση με το τραγούδι Dangerous του Μάικλ Τζάκσον.Από το 2010 έως το 2012 δίδαξε devised theatre στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”. To 2012 έβγαλε τη δική της σειρά ρούχων M&M.

Ματθίλδη Μαγγίρα: Προσωπική ζωή

Το 2003 παντρεύεται με τον Αμερικανό μουσικό Άλεξ Φόστερ, ενώ την ίδια χρονιά, ήρθε στον κόσμο και η κόρη τους, Λήδα. Το 2011, το ζευγάρι χώρισε αλλά κράτησαν φιλικές σχέσεις για χάρη της κόρης τους.

Η Ματθίλδη Μαγγίρα, σε συνέντευξη που είχε πει για τη γνωριμία τους: «Τον πρώην σύζυγό μου το γνώριζα μόνο 70 ημέρες.«Η ζωή μου είναι ένα ρίσκο.Το μεγαλύτερο ρίσκο ζωής είναι ότι είχα μια τουριστική σχέση Χριστούγεννα και το Πάσχα ήμουν παντρεμένη με αυτόν τον άνθρωπο και έγκυος. Τον πρώην σύζυγό μου το γνώριζα μόνο 70 ημέρες! Πρώτα έρχεται ο έρωτας και μετά ο ξενέρωτας! Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα. Άφησα την καριέρα μου εδώ και πήγα Αμερική και έγινα μαμά-νοικοκυρά. Μπορώ εύκολα να παρατήσω τα πάντα πίσω μου και να μηδενίσω τα κοντέρ.

Δεν είναι εύκολη διαδικασία, έχει μάχη εσωτερική, έχει πόνο, έχει δρόμο. Πρέπει να έχεις πείσμα. Δεν το βάζω στα πόδια, μου αρέσει να μένω, να δώσω μάχη και όποιος κερδίσει. Γι’ αυτό μου έχει μοιάσει η κόρη μου. Πρόσφατα έμαθα ότι το Ματθίλδη είναι αρχαία γερμανική λέξη που σημαίνει «δυνατή στον πόλεμο». Από μικρή με πήγε έτσι, και είμαι ευτυχισμένη, γιατί έχω ησυχία μέσα μου-και μπορώ να διαχειριστώ το κάθε συναίσθημα. Η πολυτέλειά μου είναι να μπορώ να κάνω αυτό που θέλω, να νιώθω ελευθερία.»!

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η κατάθλιψη και η ψυχοθεραπεία, η κόρη που ζει με τον πατέρα, ο γάμος και το διαζύγιο εξπρές και η νέα ζωή - Εικόνα 2

Ματθίλδη Μαγγιρά: Η σχέση με την κόρη της

Η κόρη της ζει πλέον μόνιμα στην Αμερική με τον μπαμπά της, ωστόσο είναι πολύ δεμένη με τη μητέρα της και συχνά ταξιδεύουν για να βρεθούν κοντά και όπως λέει ένα ρητό αν αγαπάς κάποιον άφησέ τον να φύγει και να κυνηγήσει τα όνειρά του!

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η κατάθλιψη και η ψυχοθεραπεία, η κόρη που ζει με τον πατέρα, ο γάμος και το διαζύγιο εξπρές και η νέα ζωή - Εικόνα 3

Η κόρη της Λήδα Φόστερ ζει πλέον μόνιμα  στις Ηνωμένες Πολιτείες, κοντά στον πατέρα της μιας και ακολουθεί σπουδές στον χώρο της μουσικής όμως αυτό δεν παύει να σημαίνει πως δεν λείπει στη μητέρα της Ματθίλδη. Δυσκολεύτηκε, όπως είπε, να συνηθίσει αλλά συνεχίζει να νιώθει την έλλειψή της στην καθημερινότητά της μιας και μέχρι πρότινος ζούσαν μαζί και είχαν μία κοινή καθημερινότητα.

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η κατάθλιψη και η ψυχοθεραπεία, η κόρη που ζει με τον πατέρα, ο γάμος και το διαζύγιο εξπρές και η νέα ζωή - Εικόνα 4

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η κατάθλιψη και η ψυχοθεραπεία

Είχε μιλήσει παλαιότερα για την περίοδο που την είχε πιάσει κατάθλιψη και με την βοήθεια της ψυχοθεραπείας που έκανε.Συγκεκριμένα είπε: «Με βοήθησε πολύ η σωματική ψυχοθεραπεία. Αναβιώνεις καταστάσεις και έρχεσαι αντιμέτωπος με τα τέρατά σου. Ξαπλώνεις σε ένα στρώμα, για 10 λεπτά πρέπει να παρακολουθείς ένα μικρό φακουδάκι σαν στυλό και να συντονίζεις την εισπνοή και την εκπνοή σου. Αυτό σε οδηγεί στη Θ συχνότητα, η Θ είναι ο λεγόμενος αρχαιοελληνικά Μορφέας. Μπορείς να κάνεις αναπρογραμματισμό. Εμένα μου πήρε 3 χρόνια».

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η κατάθλιψη και η ψυχοθεραπεία, η κόρη που ζει με τον πατέρα, ο γάμος και το διαζύγιο εξπρές και η νέα ζωή - Εικόνα 5

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η σχέση με την αδελφή της

Για τη σχέση της με την αδελφή της Μπέτυ Μαγγίρα, η οποία πρώτα και πάνω από όλα είναι ειλικρινής, μιλάει η Ματθίλδη Μαγγίρα η οποία μιλάει επίσης για την εποχή που είχε επιλέξει να αποσυρθεί για λίγο από τη δουλειά της για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. ∆ουλεύετε συνεχώς, από πολύ µικρή ηλικία.

Έχετε συγκρουστεί ποτέ σε κάποια συνεργασία µε την αδερφή σας Μπέττυ Μαγγίρα;

Ναι, και µε µεγάλη άνεση, γιατί είναι η αδερφή µου. Αν ο άλλος δεν είναι και τόσο δικό σου άνθρωπος, µπορεί να µην εκφράσεις ξεκάθαρα αυτό που πιστεύεις. Με την αδερφή µου εκφράζοµαι ανοικτά. Έχουµε έρθει πολλές φορές σε ρήξη, αλλά είναι πολύ δηµιουργικό.

 

Πηγή

Advertisement