ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μεγάλος λευκός καρχαρίας πηδάει 15 πόδια στον αέρα και είναι το υψηλότερο άλμα σε νερό που καταγράφεται στη Νότια Αφρική

Advertisement

Από τότε που βγήκαν τα Σαγόνια του Καρχαρία του Steven Spielberg, πολλοί άρχισαν να βλέπουν τους καρχαρίες ως ένα από τα λίγα ζώα που είναι σκέτος μπελάς, μαζί με τις αρκούδες, τους γορίλες και τους ρινόκερους. Απλώς κοιτάξτε τους – μονάδες που εκπέμπουν φόβο και προκαλούν δέος μόνο με το να είναι αυτοί που είναι.

Λοιπόν, οι καρχαρίες έγιναν ακόμη πιο τρομεροί. Ένας μεγάλος καρχαρίας καταγράφηκε πρόσφατα να βγαίνει από το νερό για να πάρει λίγο καθαρό αέρα – 15 πόδια (4,5 μέτρα) ψηλά, για να είμαστε ακριβείς.

Έτσι, ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, ένας από τους μεγαλύτερους καρχαρίες στον κόσμο, φάνηκε να αναδύεται από το νερό και να εκτοξεύεται στον αέρα. Αλλά αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο άλμα επειδή κατάφερε να φτάσει στα 15 πόδια (4,57 μέτρα) πάνω από το νερό.

Σύμφωνα με το Sharks World, ένας τυπικός καρχαρίας θα πηδήξει έως και 8-10 πόδια (2,4–3 μέτρα) πάνω από το νερό. Για αυτόν τον λόγο, βλέποντας έναν καρχαρία να πετά στα ύψη, δημιουργείται ένα νέο ρεκόρ.

Ο Chris Fallows, ένας μεγάλος εμπειρογνώμονας του λευκού καρχαρία, διέσχισε το νησί Seal, ένα μικρό νησί στο False Bay της Νότιας Αφρικής στο πλαίσιο της εβδομάδας Shark Week του Discovery Channel. Συγκεκριμένα, το βίντεο ήταν για την εκπομπή Air Jaws: Ultimate Breach, στην οποία διάφοροι ειδικοί ανταγωνίζονται για να τραβήξουν τις καλύτερες φωτογραφίες καρχαριών που βγαίνουν έξω από την επιφάνεια του νερού.

Και ο Fallows είχε άφθονη τύχη, καθώς έπεσε σε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία που σύντομα έσπασε κάθε ρεκόρ και τώρα γίνεται viral.

Αυτός και η ομάδα του περιπολούσαν έξω από τα νερά με λίγο κρεατικό δόλωμα δεμένο στη βάρκα τους για να ενθαρρύνουν έναν καρχαρία να κάνει την κίνηση του. Μετά από αρκετές προσπάθειες, ο Fallows βρήκε τον καρχαρία που έψαχνε. Τα βιντεοσκοπημένα βίντεο δείχνουν πώς ο καρχαρίας εκτοξεύεται από το νερό, δαγκώνει τη λεία που είναι δεμένη σε ένα σχοινί και πετάει (που υπολογίστηκε ότι ήταν) 15 πόδια στον αέρα.

Λέγεται ότι αυτό το συγκεκριμένο άλμα ήταν το υψηλότερο άλμα που έγινε ποτέ από έναν καρχαρία στην ιστορία της Air Jaws. «Ω! Αυτό ήταν απίστευτο, βλέπεις τον καρχαρία !? ” φώναξε ο Fallows μόλις ο καρχαρίας απογειώθηκε

Αυτά τα άλματα τα κάνουν οι καρχαρίες κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, για να ζαλίσουν και να πιάσουν γρήγορα κινούμενα θηράματα, όπως μια φώκια για παράδειγμα. Λέγεται ότι οι καρχαρίες μπορούν να κολυμπήσουν με 40 μίλια την ώρα (64 χιλιόμετρα την ώρα) όταν κολυμπούν κοντά στην επιφάνεια.

Αυτό που το καθιστά ακόμη πιο θεαματικό είναι ότι το άλμα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στους καρχαρίες λόγω του γεγονότος ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν πολύ ενέργεια για αυτό.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ιστορικό άλμα στο παρακάτω βίντεο

Advertisement