ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα Μερομήνια μίλησαν: Έρχονται «λευκά» Χριστούγεννα – Που θα το στρώσει – Τότε έρχεται ψύχος σε όλη τη χώρα

Advertisement

Τα Μερομήνια προβλέπουν φέτος ότι τα Χριστούγεννα θα πέσει χιόνι, σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον καιρό των γιορτών.

Όπως υπογράμμισε «μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, εγώ υπολογίζω πέντε μέρες περίπου πριν τα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος. Δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο από πλευράς χιονοπτώσεων, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας».

Χιόνι στα πεδινά προβλέπουν τα Μερομήνια

Και πρόσθεσε «από κει και πέρα, όσον αφορά στα Μερομήνια, τα σημάδια ήταν έντονα. Μετά τις 20-21 του μήνα φαίνεται κακοκαιρία για τη χώρα μας και μάλιστα έντονη, η οποία θα περιλαμβάνει και χιόνια. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δούμε από τώρα, αλλά τα σημάδια ήταν ισχυρά για εκείνη την περίοδο» και εξήγησε πως το χιόνι αναμένεται να πέσει και στα πεδινά της χώρας.

Όσον αφορά την Πρωτοχρονιά, ο ίδιος επεσήμανε ότι τον Ιανουάριο ο καιρός θα εξελιχθεί όπως τον Δεκέμβριο, τονίζοντας «οι πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο, θα κυλίσει στο ίδιο στυλ με τον Δεκέμβριο. Υποτροπές θα έχουμε από τις 18-19 Ιανουαρίου και μετά. Ψύχος για τη χώρα μας μπορούμε να περιμένουμε μετά τις 18 Ιανουαρίου».

Για τον επόμενο μήνα, κατέληξε «ο Φεβρουάριος θα είναι πιο γλυκός, αλλά το διάστημα 18-19 Φεβρουαρίου μπορεί να έχουμε ακόμα μια μεγάλη κακοκαιρία».

 

Advertisement