ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αν δεν μετακινούσε τον καθρέφτη, δεν θα ανακάλυπτε ποτέ το μυστικό της νεκρής του κόρης

Advertisement

Η Αθήνα Όρχαρντ ήταν μια 13χρονη Βρετανίδα που ζούσε ευτυχισμένη με τους γονείς και τα εννέα αδέλφια της στο Leicester, μέχρι που τα περασμένα Χριστούγεννα ψηλάφισε ένα εξόγκωμα στο κεφάλι της.

Οι γιατροί διέγνωσαν οστεοσάρκωμα -μια μορφή καρκίνου των οστών- και αμέσως η 13χρονη άρχισε τη χημειοθεραπεία, με στόχο να καταπολεμηθεί ο καρκίνος που εξαπλώθηκε, εκτός από το κεφάλι, και στη σπονδυλική στήλη. Αν δεν μετακινούσε τον καθρέφτη, δεν θα ανακάλυπτε ποτέ το μυστικό της νεκρής του κόρης - Εικόνα 3 Η 13χρονη, που υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση, γρήγορα έχασε τα μαλλιά της και φόρεσε περούκα, αλλά ποτέ δεν απώλεσε το κουράγιο της και τη διάθεση για ζωή, όπως η ίδια αποκαλύπτει στο σημείωμα που άφησε στους δικούς της, λίγο προτού πεθάνει. Αν δεν μετακινούσε τον καθρέφτη, δεν θα ανακάλυπτε ποτέ το μυστικό της νεκρής του κόρης - Εικόνα 5 Ένα σημείωμα που ο μπαμπάς της ανακάλυψε εντελώς κατά τύχη!

Ο πατέρας της Αθήνα μπήκε στο δωμάτιο της κόρης του μερικές μέρες μετά το θάνατό της και βρήκε τυχαία, πίσω από έναν καθρέφτη, ένα μακροσκελές σημείωμα 3.000 λέξεων, με το οποίο το νεαρό κορίτσι δίνει κουράγιο στην οικογένειά της, αλλά και αποκαλύπτει το ποσό σοφά, παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε συλλάβει το αληθινό νόημα της ζωής. Αν δεν μετακινούσε τον καθρέφτη, δεν θα ανακάλυπτε ποτέ το μυστικό της νεκρής του κόρης - Εικόνα 7 Η άτυχη κοπέλα γράφει σε κάποιο σημείο: «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους… Ίσως δεν πρόκειται για το ευτυχισμένο τέλος (που είμαστε στη ζωή), αλλά για την ιστορία, ο σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό, η ευτυχία είναι μια κατεύθυνση, όχι ο προορισμός…». Αν δεν μετακινούσε τον καθρέφτη, δεν θα ανακάλυπτε ποτέ το μυστικό της νεκρής του κόρης - Εικόνα 9 Σε ένα άλλο σημείο, η 13χρονη γράφει για την αγάπη: «Η αγάπη είναι όπως το γυαλί, φαίνεται τόσο όμορφη, αλλά είναι εύκολο να θρυμματιστεί. Η αγάπη είναι σπάνια, η ζωή είναι παράξενη, τίποτα δεν διαρκεί και οι άνθρωποι αλλάζουν κάθε μέρα».

Και συνεχίζει, με σοφία που δύσκολα συναντά κανείς σε ένα κορίτσι της ηλικίας της: «Η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, γι’ αυτό ζήστε την όσο μπορείτε περισσότερο, θα μπορούσε να έχετε μια ζωή που θα καταλήξει σε ασθένεια, γι’ αυτό αξιοποιείστε την κάθε μέρα. Η ζωή είναι άσχημη, μόνο όταν εμείς σκεφτόμαστε άσχημα». Αν δεν μετακινούσε τον καθρέφτη, δεν θα ανακάλυπτε ποτέ το μυστικό της νεκρής του κόρης - Εικόνα 11 «Μην υποχωρείτε για κάτι που θέλετε να πραγματοποιήσετε και μην αφήνετε να περνά έστω και μια μέρα, χωρίς να το σκεφτείτε. Θέλω να είμαι εκείνο το κορίτσι που κάνει τις άσχημες μέρες καλύτερες και να κάνω κάποιον που θα με γνωρίσει να πει ότι, αφότου με γνώρισε, η ζωή του έγινε καλύτερη.» Αν δεν μετακινούσε τον καθρέφτη, δεν θα ανακάλυπτε ποτέ το μυστικό της νεκρής του κόρης - Εικόνα 13 «Η αγάπη δεν μετριέται με το να λες στον άλλον πόσο τον αγαπάς, αλλά με το, αν αυτό που του λες, είναι αλήθεια. Η αγάπη είναι σαν τον άνεμο, μπορείτε να τη νιώσετε, αλλά δεν μπορείτε να τη δείτε. Περιμένω να αισθανθώ αγάπη για κάποιον και να του ανοίξω την καρδιά μου…

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι για όλους, αλλά η αγάπη είναι το έπαθλο. Τα όνειρα είναι η πραγματικότητά μου, πονάω, αλλά είμαι εντάξει… έχω συνηθίσει». Αν δεν μετακινούσε τον καθρέφτη, δεν θα ανακάλυπτε ποτέ το μυστικό της νεκρής του κόρης - Εικόνα 15 Παρά την ασθένειά της, η Αθήνα ποτέ δεν έχασε την ικανότητά της να βλέπει την ομορφιά στη ζωή. Η αισιοδοξία της αντικατοπτρίζεται στις σκέψεις της που άφησε κρυμμένες πίσω από τον καθρέφτη. Η δύναμη της ψυχής της, ας αποτελέσει έμπνευση για όλους μας.

Πηγή

Advertisement