ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μια street artist αλλάζει τους τοίχους της Πάτρας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο

Advertisement

Ξεκίνησε και όπως κάθε χρόνο φέρνει παλμό και χρώμα στην Πάτρα. Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras ArtWalk 3 υποδέχεται την 3η κατά σειρά τοιχογραφία με την πρώτη γυναίκα Street Artist για φέτος, την Christina Angelina. Η Αμερικανίδα βρίσκεται ήδη στην οδό Πάφου 1 από τις 19 Μαΐου και μέχρι σήμερα δημιουργεί για τους φαν και μη έως της Street Art.

Ποια είναι καλλιτέχνιδα

Η Christina Angelina γεννήθηκε και μεγάλωσε στην γειτονιά Venice της California των ΗΠΑ.

Μια street artist αλλάζει τώρα τους τοίχους της Πάτρας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 2

Με πολλά ερεθίσματα από διαφορετικά είδη τεχνών, η ίδια επέλεξε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Στην εφηβεία της ξεκίνησε να πουλά έργα της σε φίλους και περαστικούς, ενώ στην συνέχεια ολοκλήρωσε της σπουδές της στην σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο του UCLA ενώ πήρε και το πτυχίο της στην φωτογραφία από το Art Centre College of Design. Πριν ξεκινήσει την παθιασμένη της ενασχόληση με την Street Art, καταπιάστηκε με το σχέδιο, την ζωγραφική και το graphic design.

Μια street artist αλλάζει τώρα τους τοίχους της Πάτρας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 3

Η καλλιτέχνιδα εστιάζει σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες γιατί επιθυμεί να δημιουργεί εκτός περιγραμμάτων και ορίων. Δεν ακολουθεί τους κανόνες και γι’ αυτό τον λόγο ονομάστηκε και Starfighter (η μαχήτρια των αστεριών). Αυτό που την παθιάζει στις τοιχογραφίες είναι πως οι τοίχοι στην πόλη διέπονται από το αναπάντεχο, το μη ελεγχόμενο, το μη προγραμματισμένο, μετατρέπονται σε έναν τεράστιο καμβά δίχως χωρικά και γεωγραφικά όρια. Οι προσωπογραφίες, στην δουλεία της, αποπνέουν μία έντονη δυναμικότητα ενώ συνομιλούν με το αστικό τοπίο, όπου λειτουργεί σαν πηγή έμπνευσης για την καλλιτέχνιδα. Προτιμά να καθιστά «ζωντανές» τα εγκαταλελειμμένα σημεία της πόλης έχοντας ως κυρίαρχο εργαλείο στην δουλειά της, το spay.

Μια street artist αλλάζει τώρα τους τοίχους της Πάτρας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 4

Έχει συνεργαστεί με πολλούς παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες της Street Art, όπως Fin DAC, Ease One, SEK, Hueman και Kevin Ledo. H Nike, Nylon Magazine, Heineken και Microsoft έχουν υποστηρίξει το έργο της.

Μια street artist αλλάζει τώρα τους τοίχους της Πάτρας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 5

Το 2012, ολοκλήρωσε μια σειρά σχεδίων για τον οίκο Christian Louboutin στο Neiman Marcus του Beverly Hills. Πέρα από το Los Angeles, έχει δημιουργήσει τοιχογραφίες στο Βερολίνο, το Μαϊάμι, το Ρενό, την Ν.Υόρκη, το Μπέλφαστ και το Σάο Πάολο. Βρίσκεται για πρώτη φορά στην Πάτρα στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras|ArtWalk 3.

Μια street artist αλλάζει τώρα τους τοίχους της Πάτρας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 6

Πηγή

Advertisement