ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μυστικά για την τέλεια οργάνωση στην ντουλάπα σας

Advertisement

Η σωστή αποθήκευση των ρούχων στην ντουλάπα, είναι μια ολόκληρη τέχνη στην εποχή μας. Τα ρούχα είναι πάντα πολλά, όμως ο χώρος στην ντουλάπα είναι λίγος.

Θα μοιραστούμε μαζί σας αυτά τα απλά μυστικά, για το πως πρέπει να αποθηκεύετε τα πράγματα σας, ώστε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χώρο στο έπακρον.

Κρατήστε μόνο τα απαραίτητα

7 μυστικά για την τέλεια οργάνωση στην ντουλάπα σας - Εικόνα 1

Για αρχή οργανώστε τα ρούχα σας, ποια φοράτε και ποια όχι. «Αυτό το φουστάνι το φορούσα πριν 5 χρόνια,μπορεί να την ξαναφορέσω μια μέρα», τέτοιες δικαιολογίες απλά αγνοήστε τις. Αφού 5 χρόνια τώρα ούτε μια φορά δεν το σκεφτήκατε.

Δεν χρειάζεται αναγκαστικά να πετάξετε τα παλιά σας ρούχα στα σκουπίδια, μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε μερικά είδη διακόσμησης. Για παράδειγμα μπορείτε από το ύφασμα να φτιάξετε καλύμματα για την καρέκλα σας ή κάτι παρόμοιο.

Εποχιακή οργάνωση

7 μυστικά για την τέλεια οργάνωση στην ντουλάπα σας - Εικόνα 2

Το φθινόπωρο φεύγει και έρχεται ο χειμώνας. Είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας και να βάλετε στην άκρη τα ρούχα που δεν θα φοράτε.

Μπορείτε να τα κρύψετε είτε κάτω από το κρεβάτι ή να τα βάλετε σε κουτιά πάνω στην ντουλάπα. Πολλές φορές μπορείτε να αποθηκεύετε τα εποχιακά ρούχα σε βαλίτσες, οι οποίες θα μπορούν να γίνουν ένα κομμάτι της διακόσμησης του χώρου σας.

Κομψή οργάνωση

7 μυστικά για την τέλεια οργάνωση στην ντουλάπα σας - Εικόνα 3

Η κομψή οργάνωση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γρήγορα, που βρίσκεται το κάθε αντικείμενο. Υπάρχουν μερικοί τρόποι οργάνωσης των πραγμάτων: με βάση το χρώμα, με βάση το ύφασμα, «από κάτω προς πάνω» (Στα πάνω ράφια είναι οι μπλούζες, στα κάτω τα πουλόβερ και τα πουκάμισα και στο πιο κάτω τα παντελόνια ή τα φουστάνια).

Μικρά βοηθήματα

7 μυστικά για την τέλεια οργάνωση στην ντουλάπα σας - Εικόνα 4

Χρησιμοποιείστε κρεμάστρες με μαντηλάκια, διαφανή δοχεία και καλάθια τα οποία θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον αποθηκευτικό χώρο στην ντουλάπα σας. Για λόγους άνεσης, μπορείτε να κολλήσετε ετικέτες στα καλαθάκια με τις ενδείξεις «κάλτσες», «καλσόν» και άλλες.

Η αποθήκευση παπουτσιών και τσαντών

7 μυστικά για την τέλεια οργάνωση στην ντουλάπα σας - Εικόνα 5

Το κάθε ζευγάρι παπούτσι και οι τσάντες πρέπει αν έχουνε τις δικές τους θέσεις μέσα στην ντουλάπα. Μπορείτε να κρεμάτε τις υψηλές σας γόβες με κρεμάστρες στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας.

Έτσι τα υποδήματα δεν θα χάσουν το σχήμα τους. Για τις τσάντες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα επάνω ράφια της ντουλάπας. Ώστε οι τσάντες να μην χάσουν την μορφή τους, σας προτείνουμε να τις γεμίσετε με χαρτί.

Αποθήκευση πραγμάτων σε συρόμενα ράφια

7 μυστικά για την τέλεια οργάνωση στην ντουλάπα σας - Εικόνα 6

Είναι μια αλήθεια πως στα συρόμενα ράφια δεν υπάρχει πάντα οργάνωση. Για να διευκολύνεται τον καθαρισμό του σπιτιού και να χωρέσετε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε στο ντουλαπάκι σας, πρέπει να τυλίξετε προσεκτικά τα ρούχα σας και να τα τοποθετήσετε κάθετα στα ράφια.

Για να διαχωρίσετε τα ρούχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια χαρτόνι ή διάφορες άδειες συσκευασίες. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης είναι πολύ αποτελεσματικός με εσώρουχα, μπλούζες,

Πως να διατηρήσετε την φρεσκάδα των ρούχων σας

7 μυστικά για την τέλεια οργάνωση στην ντουλάπα σας - Εικόνα 7

Πριν οργανώσετε τα μάλλινα ρούχα σας στην ντουλάπα σας, καλό είναι να τα αφήσετε να αεριστούν σε φρέσκο αέρα. Πριν αρχίσετε να μαζεύεται τα πλεκτά εποχιακά ρούχα, θα πρέπει πρώτα να τα πλύνετε, αερίστε τα και βάλτε τα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Πρέπει περιοδικά να αερίζετε την ντουλάπα σας, ώστε να μην μένουν οι δυσάρεστες μυρωδιές στα ρούχα σας.

Πηγή

Advertisement