ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η μητέρα μου, μπροστά στη γυναίκα μου, μου ζήτησε να την αφήσω επειδή δεν μπορεί να κάνει παιδιά!

Advertisement

Ανησυχώ πραγματικά για την γυναίκα μου. Μετά από 4 ευτυχισμένα χρόνια γάμου, και πριν λίγους μήνες συγκεκριμένα, ανακαλύψαμε ότι η σύζυγος μου, δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Η γυναίκα μου και η μητέρα μου τα πήγαιναν πάντα πολύ καλά, και συχνά άκουγα την επιθυμία της μητέρας μου να αποκτήσει εγγόνια, σαν κάτι πολύ φυσιολογικό. Η κατάσταση όμως, πήρε μια πολύ απροσδόκητη εξέλιξη, όταν βγήκαμε με τους γονείς μου.

Η μητέρα μου, έφερε πάλι τη συζήτηση στο θέμα των παιδιών. Προσπάθησα να αλλάξω θέμα, καθώς ήταν κάτι που ξεκάθαρα στεναχωρούσε τη γυναίκα μου, αλλά η μάνα μου συνέχισε αναφέροντας ότι το καλύτερο στη ζωή είναι να κάνεις δικά σου παιδιά.

Ειλικρινά ήταν σαν να ήξερε ότι η γυναίκα μου δεν μπορούσε να αποκτήσει, και απλά προσπαθούσε να της διαλύσει την ψυχολογία. Ήταν απίστευτο! Κατάλαβα ότι η γυναίκα μου ήταν έτοιμη να ξεσπάσει σε κλάματα, οπότε αποφάσισα να ενημερώσω τους γονείς μου για την κατάσταση.

Περίμενα από τη μητέρα μου, που είναι μια απίστευτα γλυκιά γυναίκα να τρέξει, να αγκαλιάσει την γυναίκα μου, να της ζητήσει συγνώμη και να της πει ότι όλα θα πάνε καλά. Αντ’ αυτού με κοίταξε ψυχρά στα μάτια και μου είπε ότι:

«Ο γάμος είναι για να κάνεις παιδιά και οικογένεια, αν η Θάλεια δεν μπορεί να σου δώσει παιδιά, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσεις τις επιλογές σου!».

Τα άλλα τρία άτομα στο τραπέζι είχαν μείνει άφωνα, τα σχόλια που ειπώθηκαν – ήταν πέραν του χαρακτήρα μας.

Μετά το σοκ, η γυναίκα μου σηκώθηκε κλαίγοντας και έφυγε από το εστιατόριο. Την κυνήγησα και ειλικρινά μπορώ να πω, πως ήταν 100 φορές χειρότερα από όταν μάθαμε πως δεν μπορούσαμε να κάνουμε παιδιά.

Την επόμενη μέρα η μητέρα μου τηλεφώνησε στο σπίτι, και ζήτησε μια μεγάλη συγγνώμη στη γυναίκα μου, χωρίς φυσικά να το εννοεί (ο πατέρας μου την ανάγκασε, και είναι 100 % αμέτοχος σε όλο αυτό).

Όσο ψεύτικη και να ήταν η συγγνώμη, έπρεπε να μείνει εκεί. Η μητέρα μου από τότε, ανέλαβε την αποστολή να μας βασανίσει, με σκοπό να αφήσω τη γυναίκα μου. Ανησυχώ πολύ για εκείνη, έχει κατάθλιψη και  από εκείνη την ημέρα που ήμασταν στο εστιατόριο μου λέει ότι φοβάται πως η μαμά μου, μας είπε την αλήθεια.

Δεν θα άφηνα ποτέ τη γυναίκα μου, αλλά διαφωνώ εντελώς που το βλέπει έτσι. Δεν ξέρω πως να χειριστώ τη μητέρα μου. Όλα είναι τόσο μπερδεμένα αυτή τη στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οικογένεια δεν είναι αυτή που τα μέλη της έχουν το ίδιο αίμα. Είναι και οι άνθρωποι που επιλέγουμε στη πορεία της ζωής. Δυστυχώς φοβάμαι πως η μητέρα μου από εδώ και πέρα, δεν θα είναι μία από αυτές. Όταν μου ζήτησε να επανεξετάσω τις επιλογές μου, μάλλον μιλούσε για τον εαυτό της!

[singleparent.gr]

 

Advertisement