ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Η μητέρα στο πάνω διαμέρισμα φωνάζει συνέχεια σαν υστερική στα παιδιά της. Φοβάμαι ότι θα τους κάνει κακό»

Advertisement

Μία μητέρα φωνάζει σαν υστερική στα παιδιά της και η γειτόνισσα φοβάται ότι θα τους κάνει κακό και ζητάει τη γνώμη ειδικού για τον τρόπο που μπορεί να το διαχειριστεί.

“Στο ακριβώς από πάνω μας διαμέρισμα μένει μια μητέρα δύο παιδιών. Αυτό το διάστημα δεν εργάζομαι, οπότε είμαι πολλές ώρες στο σπίτι. Όλη την ημέρα την ακούω να φωνάζει υστερικά στα παιδιά της, να τα προσβάλλει, να τα μειώνει και να τα απειλεί. Δεν ασκείται σωματική βία, απ’ ό,τι μπορώ να καταλάβω και ν’ ακούσω. Τι να κάνω; Πώς να επέμβω; Να της μιλήσω ή να προχωρήσω σε καταγγελία; Κι αν ναι, ποιος φορέας είναι αρμόδιος;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι γεγονός πως όσοι διαμένουν σε πολυκατοικία γίνονται πολλές φορές μάρτυρες δύσκολων καταστάσεων που οδηγούν τουλάχιστον σε αμηχανία. Δυστυχώς, οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Η καλή σχέση της γειτόνισσας με τη μητέρα μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος

Για να έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση, προϋποθέτει να υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ εσάς και της γειτόνισσάς σας. Αν υπάρχει μεταξύ σας σχέση, λοιπόν, μπορείτε από πλευράς σας να μοιραστείτε μαζί της τη σκέψη σας και να τη βοηθήσετε, εάν το χρειάζεται. Αν δεν υπάρχει σχέση, τότε μάλλον θα είναι δύσκολο να μοιραστείτε κάτι τέτοιο.

Για οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα καλό θα ήταν να καλέσετε στο τμήμα της περιοχής σας έτσι ώστε να σας ενημερώσουν τι μπορείτε να κάνετε, πάντα παρακαλώ ωστόσο αποφασίστε με κριτική ματιά για το όφελος που μπορεί να επιφέρει η κάθε κίνησή σας.

Προς δική σας χρήση, μπορεί να δυσκολεύεστε ακούγοντας φωνές κάθε μέρα, ωστόσο μαθαίνετε χωρίς να χρειάζεται να το δοκιμάσετε η ίδια, ότι οι φωνές φέρνουν φωνές κι ότι οι δυσκολίες με φωνές δεν λύνονται! Χρήσιμο! Κρατήστε επίσης την πολύτιμη τρυφερή ματιά σας σαν κριτήριο για τις επόμενες κινήσεις σας, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σας ευχαριστώ”.

Πηγή

Advertisement