ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε

Advertisement

Από την παιδική ηλικία, διαβάζουμε και ακούμε διάφορα «γεγονότα» που δεν αμφισβητούμε. Ωστόσο, πολλά από αυτά που πιστεύουμε, είναι απλοί μύθοι.

Παρακάτω θα μάθετε 11 κοινούς μύθους. Κάθε διάψευση βασίζεται σε κάποια πηγή και έτσι μπορείτε να μάθετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

#11 Το σαπούνι σκοτώνει τα βακτήρια11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 1

© pixabay   © maxpixel

Πραγματικότητα: Το σαπούνι πλένει τα βακτήρια, χωρίς να τα σκοτώνει. Πώς λειτουργεί; Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι τα καθαρίζει από το λίπος, το οποίο είναι κατάλληλο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια.

#10 Αν καταπιείτε τσίχλα, θα παραμείνει στο στομάχι σας για 7 χρόνια11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 2

© depositphotos

Πραγματικότητα: Αν και η παχύρρευστη βάση της τσίχλας δεν είναι ευεπηρέαστη στο γαστρικό υγρό και δεν διαλύεται σε αυτό, εκκρίνεται από το σώμα φυσικά, μέσω των μυϊκών συσπάσεων του στομάχου.

#9 Το κούρεμα των μαλλιών τα κάνει πιο πυκνά11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 3

© depositphotos

Πραγματικότητα: Αφού κόψουμε το εξωτερικό μέρος μιας τρίχας, αυτό που παραμένει είναι ένα αμβλύ, μη κωνικό άκρο, που το νιώθουμε σκληρό.

#8 Αν πιάσετε βάτραχο θα βγάλετε μυρμηγκιές11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 4

© maxpixel   © depositphotos

Πραγματικότητα: Οι μυρμηγκιές είναι καλοήθεις αναπτύξεις, που προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Μπορεί να νοσήσετε σε δημόσιους χώρους ή μέσω επαφής με κάποιο άτομο που έχει τον ιό.

#7 Τα μαλλιά και τα νύχια μακραίνουν μετά τον θάνατο11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 5

Πραγματικότητα: Αφού πεθάνει κάποιος, το δέρμα του αφυδατώνεται και συστέλλεται, γεγονός που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ανάπτυξης των νυχιών και των μαλλιών.

#6 Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ορατό από το διάστημα11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 6

© google.earth

Πραγματικότητα: Αν και το μήκος του Σινικού Τείχους της Κίνας είναι πάνω από 7.000 χιλιόμετρα, είναι δύσκολο να το δει κανείς από το διάστημα, καθώς το χρώμα του αναμειγνύεται με αυτό της φύσης. Μπορείτε να δείτε το τείχος μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες καιρού και φωτός, ακόμα και από χαμηλή τροχιά. Από την άλλη πλευρά, οι αυτοκινητόδρομοι διακρίνονται συχνότερα.

#5 Οι νυχτερίδες είναι τυφλές11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 7

© depositphotos

Πραγματικότητα: Αν και οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν τον ηχοεντοπισμό για να προσανατολιστούν στο χώρο, χρησιμοποιούν επίσης τη νυχτερινή τους όραση υπό ορισμένο φως.

#4 Το νερό είναι αγωγός ηλεκτρισμού11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 8

© pixabay

Πραγματικότητα: Αγωγοί του ηλεκτρισμού είναι τα ορυκτά με θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, που δεν περιλαμβάνονται από μόνα τους στα μόρια του νερού. Ως εκ τούτου, το αποσταγμένο νερό, λόγω της έλλειψης αυτών, δεν είναι αγωγός του ηλεκτρισμού.

#3 Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τους ιούς11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 9

© pixabay   © pixabay   © pixabay

Πραγματικότητα: Τα αντιβιοτικά αντιμετωπίζουν μόνο τα βακτηρίδια, τα σκοτώνουν ή σταματούν την αναπαραγωγή τους.

#2 Αν κάθεστε κοντά στην τηλεόραση, θα βλάψετε την όρασή σας11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 10

© depositphotos

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ωστόσο, αν παρακολουθείτε από κοντά πάρα πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, μπορεί να προκαλέσετε οφθαλμοπάθειες.

#1 Η Κόκα-Κόλα καταστρέφει τα δόντια11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε - Εικόνα 11

© depositphotos   © shutterstock

Πραγματικότητα: Ο μύθος ότι ένα δόντι τοποθετημένο σε ένα ποτήρι με Κόκα-κόλα θα διαλυθεί τη νύχτα, έχει διαιωνιστεί για χρόνια. Αυτό υποτίθεται ότι οφείλεται στην παρουσία τριών οξέων: του φωσφορικού, του κιτρικού και του ανθρακικού οξέος που περιέχει. Ωστόσο, αυτά τα οξέα περιλαμβάνονται σε πολλά ποτά.

Πηγή

Advertisement