ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μοντέλο με σύνδρομο Down πρωταγωνιστεί σε διαφημίσεις της Gucci και 10 ακόμη καμπάνιες που αγκαλιάζουν την τέχνη του να είσαι ο εαυτός σου

Advertisement

Τον τελευταίο καιρό, πολλές διαφημίσεις και καμπάνιες έχουν αρχίσει να κάνουν δηλώσεις σχετικά με την ποικιλομορφία, την αποδοχή του σώματος σας, την ευαισθητοποίηση κατά του ρατσισμού και τις αναπηρίες. Μοντέλα όλων των ηλικιών, με διάφορες ιδιαιτερότητες και σωματότυπους εμφανίζονται στα εξώφυλλα περιοδικών και περπατούν περήφανα στην πασαρέλα.

Αυτό το καλοκαίρι, ένα νεαρό μοντέλο με αναπηρία επιλέχθηκε να είναι το πρόσωπο της νέας καμπάνιας «Αντισυμβατική Ομορφιά» της Gucci που υποστηρίζει τη μη στερεοτυπική ομορφιά.

Εμείς θαυμάζουμε τις εταιρείες που επιλέγουν να δείξουν διαφορετικότητα στις καμπάνιες τους.

1. Gucci

Η Ellie Goldstein, ένα 18χρονο μοντέλο με σύνδρομο Down αγαπά την προσοχή και πάντα ήθελε να γίνει διάσημο. Η Goldstein δεν άφησε ποτέ την κατάστασή της να εμποδίσει τη ζωή της και αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μοντέλο στην ηλικία των 15 ετών. Απολαμβάνει το μακιγιάζ, το δικό της πρότυπο ομορφιάς είναι η Μέριλιν Μονρόε και η παρουσία της στα μέσα ενημέρωσης την κάνει να νιώθει ιδιαίτερα όμορφη .

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue, η Goldstein φοράει την Mascara L’Obscur της Gucci, η οποία σχεδιάστηκε για ένα «αυθεντικό άτομο που χρησιμοποιεί μακιγιάζ για να πει την δική του ιστορία ελευθερίας».

2. Burger King

Αυτό το διαφημιστικό που ξεκίνησε από αλυσίδα fast-food στη Βραζιλία επικεντρώνεται σε έναν τυφλό που απολαμβάνει ένα cheeseburger. Η ιστορία ακολουθεί έναν άντρα που μοιράζεται παιχνιδιάρικα τις απόψεις του σχετικά με τις επιλογές του μενού.

3. Dove

Η Dove συνεργάστηκε με γυναίκες και άτομα μη-δυαδικού φύλου για να δημιουργήσει μία καμπάνια #ShowUs που προσφέρει μια πιο διαφορετική εικόνα ομορφιάς.

4. Microsoft

Αυτή η διαφήμιση Super Bowl επισήμανε ένα νέο προσαρμοστικό χειριστήριο Xbox για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το βίντεο προβάλλει εν συντομία μια ομάδα παιδιών και το τεράστιο πάθος τους για παιχνίδια.

5. IMAN Cosmetics

Αυτή η εταιρεία παράγει προϊόντα ομορφιάς για γυναίκες με σκούρο χρώμα δέρματος. Η IMAN Cosmetics ξεκίνησε την εκστρατεία «Melanin Army» για να αγκαλιάσει την ομορφιά των αφροαμερικάνων, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και των πολυπολιτισμικών γυναικών με τόνους δέρματος σε πολλές αποχρώσεις.

6. River Island

 

Αυτή η μάρκα παρουσίασε την καμπάνια #ThisIsFamily που γιορτάζει τη διαφοροποίηση της οικογενειακής εκπροσώπησης. Η River Island υποστηρίζει την αγάπη και το ανοιχτό μυαλό προς την ποικιλομορφία.

7. Aerie

Αυτή η σειρά εσωpούχων της American Eagle ξεκίνησε την καμπάνια #AerieREAL για να αντιπροσωπεύσει αυθεντικά την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία. Η Aerie επιλέγει μια ομάδα μοντέλων, επιτυχημένων γυναικών που έχουν ξεπεράσει τις προσωπικές δυσκολίες, για να γίνουν πρεσβευτές της μάρκας και του μηνύματός της. Πρόσφατα, η ηθοποιός του βραβείου Tony Award, Ali Stroker, προσχώρησε στην οικογένεια #AerieREAL.

8. Procter & Gamble

 

Αυτή η εταιρεία ακολουθεί μια μακροχρόνια εκστρατεία ποικιλομορφίας που ονομάζεται «My Black is Beautiful» η οποία αντιμετωπίζει τον καθημερινό ρατσισμό. Η στρατηγική της καμπάνιας είναι να κυκλοφορήσει βίντεο σχετικά με τις προκαταλήψεις που βιώνουν οι έγχρωμοι.

9. Savage x Fenty

Η επωνυμία εσωpούχων Savage x Fenty της Rihanna κυκλοφόρησε την καμπάνια #savagexthrivers που απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει επιθετικές μορφές καρκίνου του μαστού.

10. Billie

https://www.instagram.com/p/B–m02kDOSL/?utm_source=ig_embed

Η Billie είναι η πρώτη επωνυμία γυναικείων ξυραφιών που δείχνει τρίχες.» Χρησιμοποιεί την εικόνα των τριχών του σώματος στις διαφημίσεις της για να τονίσει ότι η αφαίρεση τους είναι προσωπική επιλογή.

11. Zebedee

https://www.instagram.com/p/CB4-zDrHCfh/?utm_source=ig_embed

Η Zebedee αντιπροσωπεύει μοντέλα με αναπηρίες και οπτικές διαφορές, για τη δημιουργία ισότητας στη βιομηχανία της μόδας. Λειτουργεί με μοντέλα που έχουν εναλλακτικές εμφανίσεις.

Advertisement