ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Μπαμπάκα μου, φώναξε και πήγε να σηκωθεί αλλά δεν μπορούσε»: Συντετριμμένος ο πατέρας του νεκρού ορειβάτη

Advertisement

Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου σκιέρ που σκοτώθηκε πέφτοντας σε μία χαράδρα στα Τζουμέρκα εν αναμονή του ελικοπτέρου.

Ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος, πατέρας του 21χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του αναφέρει μεγάλη καθυστέρηση των εναέριων μέσων και εύχεται να μη ζήσει κανείς αυτό που πέρασε ο ίδιος. «Δεν άντεξε τόσες ώρες το παιδί μου, θα τον θυμάμαι χαμογελαστό, όχι πονεμένο»

Ο 21χρονος Ερμής έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε χαράδρα στα Τζουμέρκα και πέθανε μετά από σχεδόν 4 ώρες αναμονής των διασωστών. Ο πατέρας του Γιάννης Θεοχαρόπουλος είναι γνωστός προπονητής – εκπαιδευτής ορεινών σχολών και πρωταθλητής στο ορειβατικό σκι. Ήταν ο άνθρωπος που κράτησε το παιδί του ζεστό, όμως δεν κατάφερε τελικά να τον σώσει.

Η ανάρτησή του στο Facebook συγκινεί. Ο πατέρας του 21χρονου περιγράφει όσα συνέβησαν μετά την πτώση του Ερμή.

Όσα έγραψε ο πατέρας στο Facebook

«”Μπαμπάκα μου” μου φώναξε και πήγε να σηκωθεί όταν έφτασα κοντά του […] Τον φρόντιζα προσπαθώντας να σταματήσω την αιμορραγία και να τον ζεστάνω […] Μετά από 3 ώρες άρχισε το αγόρι μου να μην έχει αναπνοή και σφυγμό και του κάναμε με 6 φίλους που είχα κοντά μου ασταμάτητα τεχνητή αναπνοή […] Θα τον θυμάμαι χαμογελαστό όπως ήταν πάντα και όχι πονεμένο όπως ήταν στις τελευταίες του στιγμές […] Να προσέχετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος όταν την χρειαστείτε».

«Έχω βοηθήσει τόσο κόσμο και τώρα δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου», λέει ο πατέρας και εξιστορεί με άνατριχιαστικό τρόπο πως ο γιος του ξεψύχησε στα χέρια του, με το ελικόπτερο να αργεί να τους παραλάβει. «Μπαμπάκα μου, μου φώναξε και πήγε να σηκωθεί όταν έφτασα κοντά του, στις 13:40 μετά από μισή ώρα από την στιγμή που έπεσε, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί όρθιος. Μην κουνιέσαι αγόρι μου θα πάνε όλα καλά, του είπα. Εκλιπαρούσα στο τηλέφωνο μιλώντας με τον αστυνόμο να έρθει άμεσα ελικόπτερο γιατί χρειαζόταν άμεσα διασωλήνωση.

Εχω ειδοποιήσει από το 112 για την θέση σας σε 10 λεπτά θα έρθει ελικόπτερο, μου είπαν. Αστυνόμε σε παρακαλώ το κάθε λεπτό μετράει, του είπα και συμπλήρωσα πως δεν μπορώ να τον πάρω στην πλάτη έχει πολλά κατάγματα και ίσως εσωτερική αιμορραγία θα μου πεθάνει στην πλάτη. «Γιάννη θα έρθει σε 10- 15 λεπτά το ξέρουν όλοι μην κουνιέστε», μου επανέλαβε.

Μετά από 3 ώρες άρχισε το αγόρι μου να μην έχει αναπνοή και σφυγμό και του κάναμε με 6 φίλους που είχα κοντά μου ασταμάτητα τεχνητή αναπνοή για ακόμα 1,5 ώρα μέχρι που τον σήκωσε το βίτσι του ελικοπτέρου στις 5:45 λίγο πριν νυχτώσει. Δεν άντεξε τόσες ώρες το παιδί μου».

Δείτε την ανάρτηση

Πηγή

Advertisement