ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νεαρές ερευνήτριες δημιούργησαν βακτήριο που τρώει τα πλαστικά από τις θάλασσες, μετατρέποντας τα σε νερό

Advertisement

Σύμφωνα με πρόσφατα, πολύ λυπηρά, στατιστικά στοιχεία μέχρι το 2050 στα βάθη των ωκεανών θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά απ’ ότι ψάρια.

Με αυτή την διαπίστωση να σοκάρει και να ανησυχεί υπερβολικά κυβερνήσεις, παγκόσμιους οργανισμούς και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στο να ανακαλύψουν τρόπους προκειμένου να δώσουν λύση στην δραματική μόλυνση των υδάτων.

Δύο φοιτήτριες της βιολογίας, η Jeanny Yao και η Miranda Wang, οι οποίες είναι παράλληλα καλές φίλες, ξόδεψαν ένα μεγάλο μέρος των μαθητικών και φοιτητικών τους χρόνων πάνω σε αντίστοιχες μελέτες και πλέον έχουν το δικαίωμα να υπερηφανεύονται πως κατάφεραν κάτι πραγματικά σημαντικό. Την δημιουργία ενός βακτηρίου το οποίο θα επιτίθεται στα πλαστικά που βουλιάζουν στα άδυτα των ωκεανών και θα τα διαλύει, μετατρέποντας τα σε νερό.

Οι δύο νεαρές ερευνήτριες, που είναι 20 ετών, έχουν ήδη κερδίσει 5 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς για την σημαντική ανακάλυψη τους και έχουν γίνει οι πιο νεαρές επιστήμονες που κερδίζουν ποτέ το ερευνητικό βραβείο Perlman Science Prize.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πλαστικά. Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή των υδάτων είναι να βρεθεί ένας τρόπος να διαλύσουμε εντελώς το υλικό, βιοδιασπώντας το».

Οι μελέτες συνεχίζονται προκειμένου να τελειοποιηθεί η διαδικασία ώστε να είναι σύντομα σε θέση να λειτουργήσει εκτός εργαστηρίου, στις πραγματικές υγρές συνθήκες της θάλασσας.

Πηγή

Advertisement