ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

“Οι πελάτες ενθουσιάζονται”: Η 20χρονη Γεωργία επισκευάζει αυτοκίνητα & “σπάει” τα στερεότυπα για το ανδρικό προνόμιο

Advertisement

20χρονη μηχανικός αυτοκινήτων: Ονομάζεται Γεωργία Λαζοπούλου, είναι μόλις 20 ετών και εργάζεται σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες αυτοκινήτων στα Χανιά, στην Honda, μέσω του προγράμματος μαθητείας στο οποίο είχε δηλώσει συμμετοχή.

20χρονη μηχανικός: Το έναυσμα για να ασχοληθεί με τις επισκευές αυτοκινήτων

Μιλώντας στο zarpanews.gr, ανέφερε ότι το έναυσμα για να ασχοληθεί με τις επισκευές αυτοκινήτων, της το έδωσε ο μπαμπάς της, καθώς σαν μοναχοπαίδι την έπαιρνε παντού μαζί του για να τον βοηθάει. Η Γεωργία μίλησε για το επάγγελμά της και δήλωσε πως θέλει να εξελιχθεί πάνω σε αυτό, ενώ στο μέλλον θέλει να ανοίξει και το δικό της συνεργείο αυτοκινήτων.

Ερωτώμενη για το εάν έχει αντιμετωπίσει ρατσισμό και δυσκολίες, απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας πως ο περίγυρός της είναι εντελώς υποστηρικτικός. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί πως σε κάποια φάση της ζωής της, η μητέρας της την είχε αρχικά αποτρέψει από το να γίνει μηχανικός, λέγοντάς της μάλιστα να ασχοληθεί με τον κλάδο της αισθητικής. Η νεαρή μηχανικός τόνισε πως πλέον στο συγκεκριμένο επάγγελμα δεν απαιτείται μυϊκή δύναμη, αφού βοηθούν σημαντικά τα νέας τεχνολογίας μηχανήματα.

ο

“Οι πελάτες ενθουσιάζονται”: Η 20χρονη Γεωργία επισκευάζει αυτοκίνητα & “σπάει” τα στερεότυπα για το ανδρικό προνόμιο - Εικόνα 2

20χρονη μηχανικός αυτοκινήτων: «Οι πελάτες ενθουσιάζονται»

Όπως είπε η 20χρονη, οι πελάτες ξαφνιάζονται θετικά όταν πηγαίνουν το αυτοκίνητό τους στο συνεργείο και την αντικρύζουν. Μάλιστα, δείχνουν εμπιστοσύνη παρά το νεαρό της ηλικίας. Η 20χρονη μηχανικός συστήνει σε όλους τους ιδιοκτήτες συνεργείων να εμπιστεύονται τα νέα παιδιά και να τους δίνουν κίνητρα για να εργαστούν.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής της Γεωργίας από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, μηχανολόγος μηχανικός και υπεύθυνος προγραμμάτων μαθητείας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Σήφης Μπαχαντάκης, έκανε λόγο για μεγάλη ζήτηση του επαγγέλματος από γυναίκες:

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαχαντάκης δήλωσε: «Είχε περάσει χρονιά που είχα και 8 μαθήτριες στον κλάδο των μηχανικών αυτοκινήτων“. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο κλάδος έπαψε να είναι ανδροκρατούμενος και πως το συγκεκριμένο τμήμα έχει ζήτηση από κορίτσια.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Και οι ίδιες οι επιχειρήσεις στέλνουν το προσωπικό τους σε σεμινάρια και το εκπαιδεύουν πάνω στις νέες τεχνολογίες».

“Οι πελάτες ενθουσιάζονται”: Η 20χρονη Γεωργία επισκευάζει αυτοκίνητα & “σπάει” τα στερεότυπα για το ανδρικό προνόμιο - Εικόνα 3

“Οι πελάτες ενθουσιάζονται”: Η 20χρονη Γεωργία επισκευάζει αυτοκίνητα & “σπάει” τα στερεότυπα για το ανδρικό προνόμιο - Εικόνα 4

“Οι πελάτες ενθουσιάζονται”: Η 20χρονη Γεωργία επισκευάζει αυτοκίνητα & “σπάει” τα στερεότυπα για το ανδρικό προνόμιο - Εικόνα 5

 

Πηγή

Advertisement