ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μια ομάδα Μπάσκετ φεύγει από το γήπεδο όταν μια τσιρλίντερ με σύνδρομο Down πέφτει θύμα εκφοβισμού

Advertisement

«Γλυκό, ευγενικό, φοβερό και εκπληκτικό.» Αυτές είναι οι τέσσερις λέξεις που χρησιμοποίησε η Ντέσιρι Άντριους, ένα κορίτσι από το Ουισκόνσιν, για να περιγράψει την πράξη των συμμαθητών της.

Μια ομάδα Μπάσκετ φεύγει από το γήπεδο όταν μια τσιρλίντερ με σύνδρομο Down πέφτει θύμα εκφοβισμού - Εικόνα 1

Η Ντέσιρι, η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο Down, είναι μια συνηθισμένη έφηβη κοπέλα που απολαμβάνει το χορό με την ομάδα τσιρλίντερς του Λυκείου της. Ωστόσο, κατά την εκτέλεση μιας χορογραφίας στο ημίχρονο ενός αγώνα μπάσκετ, οι θεατές που κάθονταν στις κερκίδες άρχισαν να της κάνουν πλάκα επειδή «χόρευε με την δική της μουσική».

Μια ομάδα Μπάσκετ φεύγει από το γήπεδο όταν μια τσιρλίντερ με σύνδρομο Down πέφτει θύμα εκφοβισμού - Εικόνα 3

Οι παίκτες της ομάδας της όμως, δεν το άφησαν να περάσει έτσι. Μόλις άκουσαν τις φωνές και τα γέλια των θεατών, ζήτησαν Time Out και αποχώρησαν από το γήπεδο.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τους αγενείς θεατές και τους φώναξαν: «Σταματήστε να τα βάζετε μαζί της.»

Ο Μπράντον Μόρρις, ο προπονητής της ομάδας του Γυμνασίου Λίνκολν, είπε για την όμορφη πράξη των παικτών του: «Τα παιδιά πήγαν όλα μαζί για να δείξουν την υποστήριξή τους.»

Μια ομάδα Μπάσκετ φεύγει από το γήπεδο όταν μια τσιρλίντερ με σύνδρομο Down πέφτει θύμα εκφοβισμού - Εικόνα 5

«Είχαμε εκνευριστεί. Δεν μας άρεσε καθόλου αυτό που έγινε. Ζητήσαμε από τον διευθυντή μας, να πάει και να μιλήσει σε αυτούς τους ανθρώπους. Να τους πει να μην κάνουν πλάκα μαζί της», είπε ο 14χρονος Μάιλς Ροντρίγκεζ, ένας από τους παίκτες της ομάδας.

Είπε επίσης ότι το περιστατικό πυροδότησε μια αλλαγή στο σχολείο τους: «Όλοι πλέον αγαπάμε περισσότερο την Ντέσιρι.»

Μια ομάδα Μπάσκετ φεύγει από το γήπεδο όταν μια τσιρλίντερ με σύνδρομο Down πέφτει θύμα εκφοβισμού - Εικόνα 7

Ένας άλλος παίκτης, ο Σκούτερ Τέρριεν, είπε, «Δεν είναι δίκαιο όταν κάποιοι άνθρωποι φέρονται με αυτό τον τρόπο. Έτσι και αλλιώς όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Ο θεός μας δημιούργησε με τον ίδιο τρόπο. «

Σήμερα η Ντέσιρι, ή «Ντι» όπως την αποκαλούν για συντομία οι φίλοι της, δεν πηγαίνει πουθενά μόνη της. Σύμφωνα με τον προπονητή Ντέιβιντ Τόλεφρι, «τα αγόρια την προσέχουν συνέχεια. Σαν να είναι τα μεγάλα αδέλφια της.»

Οι μαθητές στοργικά ονόμασαν το γυμναστήριο του σχολείου, «Το σπίτι της Ντι». Και επειδή το παρατσούκλι κόλλησε, κρέμασαν και μια πινακίδα που το επιβεβαιώνει.

Μια ομάδα Μπάσκετ φεύγει από το γήπεδο όταν μια τσιρλίντερ με σύνδρομο Down πέφτει θύμα εκφοβισμού - Εικόνα 9

Έφτιαξαν ακόμη και μπλουζάκια για να γιορτάσουν την παρουσία της Ντι στην ομάδα τους.

«Το σίγουρο είναι ότι με αυτή τους την πράξη τα αγόρια μεγάλωσαν και έμαθαν να είναι πιο ευαίσθητα και πιο συμπονετικά», είπε η Λάουρα Στόουν, η προπονήτρια των Τσιρλίντερς της ομάδας.

 

Πηγή

Advertisement