ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ορφέας Αυγουστίδης: «Τα Εξάρχεια είναι ιδανική περιοχή για να μεγαλώνει ένα παιδί»

Advertisement

Ο γνωστός ηθοποιός Ορφέας Αυγουστίδης κατέρριψε το μύθο του «Άβατου των Εξαρχείων» δηλώνοντας κόντρα στο κυρίαρχο αφήγημα, ότι «είναι μια πανέμορφη περιοχή, ιδανική γειτονιά για να μεγαλώσει ένα παιδί».

Μιλώντας στην εκπομπή «The 2Night Show» έκανε ειδική αναφορά στα Εξάρχεια, τα οποία όπως έκανε σαφές, είναι παρεξηγημένα καθώς δεν είναι όπως παρουσιάζονται.

«Μεγάλωσα στα Εξάρχεια, πήγα σχολείο εκεί. Τα Εξάρχεια δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν τη δεκαετία του ’80, σίγουρα το να μεγαλώνεις εκεί ήταν μια πάρα πολύ καλή σύνδεση με την πραγματικότητα το περιβάλλον αυτό. Άνθρωποι που είχαν εξαρτήσεις, τους συναντούσες σε λίγες περιοχές εκείνες τις εποχές, μια από αυτές ήταν τα Εξάρχεια. Η απάντηση του πατέρα μου και της μάνας μου στο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, είναι μια απάντηση που πήρα πολύ νωρίς. Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με αυτή την πληροφορία ότι υπάρχει ένας δρόμος στη ζωή που τον επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι και προϋποθέτει αργότερα και μια μάχη με τον θάνατο, κάτι σου κάνει. Ενδεχομένως να σε κρατά και μακριά από τέτοιες αποφάσεις. Το πιστεύω αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε σχολεία πιο ντυμένα και καλυμμένα με μια άλλη ταξική διάθεση συναντούσες πολύ πιο συχνά ανθρώπους που είχανε σχέση με ουσίες και πάρε δώσε. Αυτό το δημόσιο σχολείο και η σχέση μου με αυτή την περιοχή ήταν πολύ ειδική και ιδιαίτερη», σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Τα Εξάρχεια είναι μια πανέμορφη περιοχή, ιδανική γειτονιά για να μεγαλώσει ένα παιδί, δεν είναι ότι κυκλοφορούσε ο κόσμος με στιλέτα, μολότοφ και κουκούλες, ούτε τώρα είναι έτσι, είχαμε τις καταλήψεις που μέναμε μέσα, και οι γονείς μου με εμπιστεύτηκαν, και με άφησαν να κάνω το πέρασμα μου μέσα από όλα αυτά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή : rosa.gr

Advertisement