ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πανέμορφες γέφυρες που υπάρχουν στο κόσμο

Advertisement

Οι γέφυρες είναι απίθανες αρχιτεκτονικές κατασκευές που εξυπηρετούν ένα σκοπό. Βοηθούν τους ανθρώπους και τα οχήματα να περνούν ένα μέρος νερού, μια κοιλάδα ή ένα δρόμο. Εν συντομία, δεν είναι απλώς εμβληματικά μνημεία αλλά εξαιρετικά χρήσιμες.

Αν και είναι αξιόπιστες, οι άνθρωποι τις θεωρούν δεδομένες.

Ένας Αμερικανός επιστήμονας, ο Μπρούς Τζάκσον είπε κάποτε: «Οι γέφυρες είναι ίσως η πιο ορατή μορφή δημόσιας αρχιτεκτονικής.»

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες γέφυρες που είναι τόσο ιδιαίτερες και μπορούν να θεωρηθούν από μόνες τους έργα τέχνης.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι 20 εκπληκτικές γέφυρες από διαφορετικά μέρη της γης που θα δείτε παρακάτω. Δείτε τις εικόνες και θαυμάστε τις εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές ομορφιές.

#1 Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 1

History

Ίσως δε υπάρχει άλλη γέφυρα τόσο γνωστή όσο αυτή του Σαν Φρανσίσκο. Η γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ άνοιξε το 1937 και τότε ήταν η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο με μήκος 2,7 χιλιόμετρα. Κράτησε αυτό τον τίτλο ως τη δεκαετία του 1960.

#2 Γέφυρα Πόντε Βέκιο 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 2

Walk About Florence

Η γέφυρα Πόντε Βέκιο (σημαίνει παλιά γέφυρα) βρίσκεται στην Φλωρεντία και αποτελεί ένα έργο του Μεσαίωνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως υπάρχουν πάνω της καταστήματα. Επίσης έχει επιβιώσει από σημαντικές πλημμύρες και από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

#3 Πλωτή γέφυρα Μαγδεμβούργου 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 3

Amusing Planet

Στη Γερμανία, υπάρχει η πλωτή γέφυρα του Μαγδεμβούργου που συνδέει 2 σημαντικά κανάλια ναυσιπλοΐας της χώρας πάνω από τον ποταμό Έλβα. Έχει μήκος περίπου 918 μέτρα και θεωρείται η μεγαλύτερη γέφυρα του είδους της στον κόσμο.

#4 Γέφυρα του Σύδνεϋ 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 4

Williams United

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, η γέφυρα αυτή διαθέτει 6 εκατομμύρια καρφιά που τοποθετήθηκαν χειρονακτικά. Έχει το παρατσούκλι «Coathanger» (κρεμάστρα) λόγω του σχήματός της.

#5 Πεζογέφυρα Scale Lane 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 5

Jebiga

Αυτή η γέφυρα πεζών από μαύρο ατσάλι έχει γίνει ένα βασικό αξιοθέατο για τους τουρίστες στην πόλη Χαλ της Αγγλίας λόγω της μοναδικής κίνησης αιώρησης της.

#6 Γέφυρα του Μιγιό

20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 6

Wonders Today

Βρίσκεται στην Γαλλία και είναι η ψηλότερη γέφυρα με την κορυφή της να φτάνει τα 343 μέτρα. Η κατασκευή της ανεγέρθη πάνω από 7 στερεούς πυλώνες και σχεδιάστηκε από τον Λόρδο Νόρμαν Φόστερ.

#7 Γέφυρα του Μπρούκλιν 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 7

Metro NYC Tours

Η γέφυρα του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης χτιζόταν επί 14 χρόνια και δόθηκε στους ανθρώπους το 1883. Φτιάχτηκε από ασβεστόλιθο, γρανίτη, τσιμέντο , παράλληλα σύρματα χάλυβα και πολλά άλλα υλικά.

#8 Γέφυρα Ακάσι-Καϊκιό 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 8

Bridge Info

Η γέφυρα βρίσκεται στην Ιαπωνία και έχει το μεγαλύτερο κεντρικό άνοιγμα από κάθε κρεμαστή γέφυρα. Το μήκος της είναι συνολικά. 3.911 μέτρα και οι σχεδιαστές την κατασκεύασαν έτσι ώστε να αντέχει τους σεισμούς, τους ισχυρούς ανέμους και τα θαλάσσια ρεύματα που είναι πιθανό να χτυπήσουν τους πύργους της.

#9 Γέφυρα του Ριάλτο 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 9

Mojo Travel

Η Γέφυρα Ριάλτο βρίσκεται στη Βενετία της Ιταλίας και χτίστηκε τον 15 αιώνα. Ο ίδιος ο Μιχαήλ Άγγελος πρόσφερε ένα σχέδιο για τη δημιουργία της. Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η γέφυρα έχει ύψος 7,32 μέτρα και πλάτος περίπου 23.

#10 Γέφυρα Bay 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 10

NBC Bay Area

Χτίστηκε για να αντικαταστήσει μια όχι και τόσο σταθερή γέφυρα. Η Γέφυρα Bay του Όκλαντ κόστισε περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί.  Έχει μήκος 704 μέτρα, ύψος 160 μέτρα και 17,399 χαλύβδινα σύρματα.

#11 Πλωτή γέφυρα 530 State Route 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 11

Unknown

Βρίσκεται στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον και αποτελεί τη μεγαλύτερη πλωτή γέφυρα στον κόσμο. Το οδόστρωμα βρίσκεται 6 μέτρα πάνω από το νερό και η γέφυρα χρειάζεται 58 άγκυρες για να ασφαλιστεί.

#12 Pont Jacques Chaban-Delmas 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 12

Meret Marine

Το Μπορντό της Γαλλίας διαθέτει την μεγαλύτερη κάθετη γέφυρα στην Ευρώπη. Έχει ύψος 670 μέτρων και διαθέτει μερικούς δείκτες που βοηθούν στην ενημέρωση της τρέχουσας παλίρροιας. Όταν το χρώμα είναι πράσινο, η παλίρροια βρίσκεται χαμηλά ενώ το μπλε χρώμα σημαίνει το αντίθετο.

#13 Γέφυρα Helix 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 13

Unknown

Έχει σχήμα DNA και βρίσκεται στην Σιγκαπούρη. Πρόκειται για γέφυρα πεζών και είναι άκρως εντυπωσιακή.

#14 Γέφυρα Nanpu 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 14

Paul Reiffer

Δεν θα θέλατε να χάσετε τη θέα αυτής της γέφυρας αν βρεθείτε στην Σαγκάη της Κίνας. Η γέφυρα 7 λωρίδων εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Huangpu.

#15 Γέφυρα του Λονδίνου (Tower Bridge) 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 15

Wikipedia

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά της πρόκειται για μια γέφυρα –πύργο.  Είναι κρεμαστή και κινητή ενώ βασίζεται σε 2 πύργους 65 μέτρων στις άκρες της.

#16 Capilano Cliffwalk 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 16

Seattle Times

Αν φοβάστε τα ύψη, τότε σίγουρα δεν θα θέλατε να βρεθείτε εκεί. Βρίσκεται στο Βόρειο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολούμπια, έχει μήκος 213 μέτρα και κρέμεται 70 μέτρα πάνω από το φαράγγι.

#17 Γέφυρα Ρούσκι20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 17

Wikipedia

Η 3 ετών γέφυρα Ρούσκι έχει ύψος 321 μέτρων. Σήμερα κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης καλωδιωτής γέφυρας. Βρίσκεται στο Βλαδιβοστόκ προς τη Ρωσία.

#18 Γέφυρα του Καρόλου 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 18

PinGallery

Μπορεί η Γέφυρα του Καρόλου στην Τσεχία να είναι αρχαία αλλά οπτικά εντυπωσιάζει. Χτίστηκε το 1400 και είναι ενδιαφέρουσα λόγω των διακοσμητικών αγαλμάτων και χάρις στις καμάρες που διαθέτει.

#19 Γέφυρα Tilikum Crossing 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 19

Biz Journals

Η γέφυρα άνοιξε για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2015. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι αγαπούν τη γέφυρα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Επιτρέπεται να τη χρησιμοποιήσουν μόνο ως ελαφρύ σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία, πεζοί και ποδηλάτες.

#20 Γέφυρα Slauerhoff 20 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο - Εικόνα 20

Mapio

Είναι γνωστή σε όλους ως Ιπτάμενη κινητή γέφυρα. Αιωρείται και βρίσκεται στην Ολλανδία. Πρόκειται για ένα πραγματικά εκπληκτικό θέαμα.

Πηγή

Advertisement