ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Παραμυθένιο χωριουδάκι από το οποίο απουσιάζουν εντελώς δρόμοι και αυτοκίνητα!

Advertisement

Στο Halibut Cove η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκα ή υδροπλάνο! Το μαγικό χωριουδάκι είναι κρυμμένο μέσα στην οροσειρά Kenai στην Αλάσκα και εκτείνεται κατά μήκος του κόλπου Kachemak.

Πρόκειται στην ουσία για μια μικροσκοπική κοινότητα όπου τα σπίτια χτισμένα σε πασσάλους, ενώ δρόμοι και αυτοκίνητα απουσιάζουν παντελώς από το τοπίο! Το καλοκαίρι οι κάτοικοι πλησιάζουν τους 100, ενώ το χειμώνα ο αριθμός πέφτει στους 40, με τους περισσότερους να είναι καλλιτέχνες ή να ασχολούνται με την αλιεία στρειδιών.

Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 1

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το Halibut Cove είχε πάνω από 1.000 κατοίκους που ασχολούνταν με την αλιεία ρέγγας, κι αυτό μέχρι το 1928 που τα αποθέματα στέρεψαν. Σήμερα ένα εστιατόριο δημιουργήθηκε στην περιοχή που ελκύει πολλούς ξένους, ενώ το ειδυλλιακό περιβάλλον που συνδυάζει πράσινο και υγρό στοιχείο αποτελούν επιπλέον λόγους για να επισκεφθεί κάποιος το χωριό.

Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 2 Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 3 Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 4 Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 6 Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 7 Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 8 Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 9 Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 10 Μαγευτικό χωριουδάκι χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα! - Εικόνα 11

 

Advertisement