ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Παράτησε τη βαρετή δουλειά γραφείου για να γίνει φωτογράφος αλόγων

Advertisement

Η φωτογράφος Wiebke Haas αυτοαποκαλείται “κορίτσι- άλογο”. Από μικρή ονειρευόταν να τρέχει στην πλάτη ενός αλόγου. Δεν μπορεί να φανταστεί ούτε μια μέρα που να μην βρίσκεται κοντά στα άλογα. Όταν τελείωσε το λύκειο, έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει στην ζωή της. Το μόνο που ήξερε ήταν ότι θα κάνει κάτι που να θέλει με όλη της την καρδιά και όχι μια δουλειά απλά για να βγάζει τα προς το ζην. Οπότε, αποφάσισε να συνδυάσει τις δυο μεγάλες τις αγάπες, τα άλογα και το πάθος της για την φωτογραφία.

Μέσα σε 3 χρόνια έγινε πιστοποιημένη φωτογράφος και πήρε το ρίσκο να γίνει αυτοαπασχολούμενη. Της αρέσουν οι σαφείς δομές και συνθέσεις. Πρόθεσή της είναι να κάνει το βλέμμα του θεατή να βλέπει την εικόνα ξανά και ξανά. Συνήθως, κάνει τις φωτογραφήσεις στο στούντιο της, γιατί θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται καλύτερα τα μαγευτικά αυτά ζώα. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί 2-3 μέρες μέχρι να πετύχει την λήψη που θέλει. “Κάθε άλογο έχει την δική του προσωπικότητα και η πρόκληση είναι να βρεις τον κατάλληλο τρόπο να παρακινήσεις το κάθε άλογο και να το μετατρέψεις σε μια καταπληκτική εικόνα”, υποστηρίζει η ίδια. Η επεξεργασία της κάθε εικόνας μπορεί να πάρει μέχρι και 20 ώρες.

Τώρα η Haas είναι 24 χρονών και οι φωτογραφίες της δημοσιεύονται σε περιοδικά, βιβλία, γκαλερί και στην τηλεόραση σε όλο τον κόσμο. Φέτος, εξέδωσε το τρίτο βιβλίο της με φωτογραφίες αλόγων. Η Haas κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ζήσει το πάθος της.

Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 1 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 2 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 3 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 4 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 5 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 6 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 7 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 8 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 9 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 10 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 11 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 12 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 13 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 14 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 15 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 16 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 17 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 18 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 19 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 20 Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει φωτογράφος αλόγων, αντί να κάνει μια βαρετή δουλειά γραφείου. - Εικόνα 21

 

Advertisement