ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πείραμα : Έτρωγε για μια εβδομάδα μόνο junk food

Advertisement

Το junk food, παρότι είναι γνωστό σε όλους ότι κάνει κακό, εξακολουθεί να παραμένει θελκτικό.

Ο σκηνοθέτης Μόργκαν Σπούρλοκ το 2004 για ένα μήνα έτρωγε μόνο junk food για το ντοκιμαντέρ του Super Size Me. Μεταξύ άλλων είχε παρατηρήσει αύξηση σωματικού βάρος, εναλλαγές στη διάθεση, σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Και μπορεί από το 2004 μέχρι σήμερα να πέρασαν αρκετά χρόνια και στον κατάλογο των junk food να έχουν προστεθεί και πιο υγιεινές επιλογές, αυτές δεν υπολείπονται σε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά.

Η νεαρή, 24χρονη, Φοίβη Τζάκσον Εντγουαρντς, αποφάσισε να τρώει για μια εβδομάδα μόνο junk food θέλοντας να καταγράψει εκ νέου της επιπτώσεις στον οργανισμό του γρήγορου, ανθυγιεινού φαγητού.

Τι κατάλαβε; Οτι επτά ημέρες είναι αρκετές για να γίνει το δέρμα λιπαρό και να διπλασσιαστεί το λίπος στους μηρούς.

Προτού ξεκινήσει το πείραμά της επισκέφθηκε γιατρούς προκειμένου να… τσεκάρει κάποια πράγματα όπως την κατάσταση του δέρματός της και τα ποσοστά του λίπους στο σώμα της. Με τις εξετάσεις που έκανε διαπιστώθηκε ότι η επιδερμίδα της είναι πλήρως ενυδατωμένη και ότι το ποσοστό στο σώμα της και συγκεκριμένα στους μηρούς της φθάνει το 23%, ποσοστό φυσιολογικό για την ηλικία της.

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 1

1η ημέρα του πειράματος

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 2

2η ημέρα του πειράματος

Η νεαρή τρεφόταν καθημερινά από γνωστά φαστ φουντ, ξεκινώντας μάλιστα την ημέρα της με τέτοια γεύματα. Οπως η ίδια περιγράφει ήδη στη δεύτερη ημέρα είχε αρχίσει να νιώθει αηδία, αλλά συνέχισε. Την τέταρτη, όμως, άρχισε να διαπιστώνει αλλαγές στη διάθεσή της, αλλά και στις αντοχές της. Σερνόταν, ένιωθε εξαντλημένη ανεξάρτητα με το πόσο κοιμόταν και αισθανόταν βαρεμάρα.Την

ίδια ώρα η διάθεσή της είχε διάφορες εναλλαγές, ενώ το δέρμα της είχε γίνει τελείως λιπαρό.

Την έκτη ημέρα, όπως η ίδια εξομολογείται , τα επίπεδα της ενέργειάς της είχαν πέσει στα τάρταρα. Αναφέρει μάλιστα, ότι από τα φαστ φουντ που έτρωγε επιδίωκε να παίρνει και σαλάτες, ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να την αναζωογονήσει.

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 3

3η ημέρα του πειράματος

Στο τέλος της εβδομάδας, η Φοίβη αναφέρει, ότι δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ούτε τον ίδιο της τον εαυτό. Δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί και η κούρασή της ήταν ανυπέρβλητη. «Κατέβαλλα πραγματικά προσπάθεια, για να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά, ενώ ήμουν οξύθυμη και ανυπόμονη».

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 4

4η ημέρα του πειράματος

Επίσης, παρατήρησε ότι πέρα από το δέρμα της που είχε γίνει ιδιαίτερα λιπαρό, τα μαλλιά της πλέον χρειάζονταν λούσιμο πιο συχνά.

Στις εξετάσεις που έκανε στη μία εβδομάδα, διαπιστώθηκε ότι το λίπος του σώματός της είχε αυξηθεί κατά 2%, από το 23% στο 25%. Και αν σαν αύξηση μοιάζει μικρή, αξίζει να σημειωθεί ότι για να χαθεί αυτό το 2% του λίπους χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας ειδικής διατροφής και άσκησης.

Οσον αφορά το δέρμα της, το οποίο ναι μεν οι εξετάσεις έδειχναν ότι είναι πιο ενυδατωμένο (κάτι που οφείλεται στα ποσοστά του λίπους), για να επιστρέψει στην παλιά του κατάσταση, θα χρειαστούν πάνω από δυο μήνες. Με απλά λόγια χρειαζόταν οκτώ φορές περισσότερη προσπάθεια για να επαναφέρει το δέρμα της από ότι χρειάστηκε για να το… καταστρέψει.

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 5

5η ημέρα του πειράματος

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 6

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 7

6η ημέρα του πειράματος

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 8

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 9

7η ημέρα του πειράματος

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 10

Το δέρμα της πριν:

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 11

Το δέρμα της μετά την 7η ημέρα διατροφής μόνο με junk food:

Έτρωγε μια εβδομάδα μόνο junk food και δείτε τι έγινε… - Εικόνα 12

Πηγή: dailymail.co.uk (via)

 

Advertisement