ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα!

Advertisement

Όπως ακριβώς τα μικροσκοπικά βακτήρια, έτσι και οι άνθρωποι προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους και μαθαίνουν να ζουν ακόμα και σε ακραίες συνθήκες – από τον καύσωνα της Σαχάρας μέχρι τις παγωμένες τούνδρες της Σιβηρίας. Ακόμα και σε αφιλόξενες περιοχές, όπως είναι τα ψηλά βουνά, όπου το οξυγόνου είναι χαμηλό, οι άνθρωποι έχουν ζουν εδώ και χιλιετίες.

Περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μόνιμα σε υψηλά υψόμετρα πάνω από 2.500 μέτρα, στα Ιμαλάια στην Ασία, στις Άνδεις στη Νότια Αμερική και στα υψίπεδα της Αιθιοπίας. Στη συνέχεια θα δείτε τις 7 πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα! 7 πόλεις που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, πολύ πάνω από τα 3.000 μέτρα!

 

1. La Rinconada – Περουβιανές Άνδεις, Περού

7 πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα! - Εικόνα 1

Η πόλη La Rinconada στο Περού βρίσκεται στις Περουβιανές Άνδεις, όπου πάνω από 50.000 άνθρωποι ζουν σε αυτή την ορεινή πόλη σε υψόμετρο 5.100 μέτρων.

 

2. El Alto – Βολιβία

7 πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα! - Εικόνα 3

Η πόλη του El Alto είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα της Βολιβίας. Με πληθυσμό 1,1 εκατομμύρια, σε υψόμετρο 4.150 μέτρα, είναι επίσης μία από τις πιο ψηλές υψομετρικά πόλεις του κόσμου.

 

3. Potosi – Βολιβία

7 πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα! - Εικόνα 5

Το Potosi βρίσκεται σε υψόμετρο 4.090 μέτρα, γνωστή για τα ορυχεία πολύτιμων λίθων και χρυσού, αναπτύχθηκε ραγδαία και αριθεμί σήμερα πάνω από 240.000 κατοίκους.

 

4. Shigatse – Θιβέτ, Κίνα

7 πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα! - Εικόνα 7

Το Shigatse είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ (TAR), της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Με πληθυσμό 100.000, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Θιβέτ, σε υψόμετρο 3.840 μέτρα.

 

5. Juliaca – Περού

7 πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα! - Εικόνα 9

Η Juliaca είναι η πρωτεύουσα του San Roman στην περιοχή Puno του νοτιοανατολικού Περού. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, με πληθυσμό 225.146 κατοίκους και βρίσκεται στα 3.825 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο οροπέδιο Collao.

 

6. Oruro – Βολιβία

7 πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα! - Εικόνα 11

Ιδρύθηκε στις 1 Νοεμβρίου 1606 ως κέντρο εξόρυξης ασημιού και κασσίτερου, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βολιβίας, με πληθυσμό 235.393, η οποία βρίσκεται 3.706 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

7. Λάσα, – Θιβέτ, Κίνα

7 πόλεις που αγγίζουν τα σύννεφα! - Εικόνα 13

Η Λάσα έχει υψόμετρο περίπου 3.600 μέτρα  και βρίσκεται στο κέντρο του οροπεδίου του Θιβέτ, γνωστή για τη μεγάλη φυσική ομορφιά της. Η Λάσα είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στο οροπέδιο του Θιβέτ, με πληθυσμό πάνω από 550.000.

via

Πηγή

Advertisement