ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης.

Advertisement

Οι ραγδαία αύξηση των τιμών των σπιτιών στο Λονδίνο πιέζει τους ανθρώπους να ψάξουν για σπίτια μακριά από την πρωτεύουσα.

Αν θέλετε να βρείτε κάπου φθηνά να μείνετε και να έχετε καλές προοπτικές απασχόλησης υπάρχουν αρκετές πόλεις στην Ευρώπη που προσφέρουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Οι μισθοί διαφέρουν από το ένα μέρος της Ευρώπης στο άλλο, αλλά ένας υψηλός μισθός δεν συνεπάγεται πάντα με ένα καλό βιοτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την έκθεση του Glassdoor με τίτλο “Ποιες χώρες της Ευρώπης προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο;” κάποιες πόλεις της Ευρώπης με τους χαμηλότερους μισθούς προσφέρουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο λόγω του χαμηλού κόστους ζωής.

Το κόστος ζωής του Glassdoor λαμβάνει υπόψιν το εισόδημα έναντι του “πόσα χρήματα χρειάζεται κάποιος για να αγοράσει ένα βασικό καλάθι αγαθών και υπηρεσιών σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανωμένων των παντοπωλείων, των εστιατορίων, των μεταφορών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των ενοικίων.

Δείτε παρακάτω τις 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης.

7. Βαρκελώνη- η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, αλλά το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με τους μισθούς.

Οι 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. - Εικόνα 1

David Andrés Argomedo

6. Λισαβόνα- Ο μέσος ονομαστικός μισθός στην Πορτογαλία είναι μόνο περίπου 15.500 ευρώ, αλλά το χαμηλό κόστος διαβίωσης σημαίνει, ότι ο μέσος κάτοικος της πόλης μπορεί να έχει καλό επίπεδο διαβίωσης.

Οι 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. - Εικόνα 2

Mapics/Shutterstock

5. Αθήνα- η πρωτεύουσα της Ελλάδας μπορεί να μαστίζεται από την ανεργία και την προσφυγική κρίση, αλλά αν έχετε μια καλή δουλειά το κόστος ζωής στην Αθήνα είναι αρκετά φθηνό.

Οι 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. - Εικόνα 3

Tobias Van Der Elst/Flickr

4. Ταλίν – Το κόστος διαβίωσης στην πόλη είναι απίστευτα φθηνό, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκεται για την πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Εσθονίας. Οι  μισθοί αυξάνονται συνεχώς.

Οι 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. - Εικόνα 4

Zigomar / Wikimedia Commons

3.Θεσσαλονίκη- η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στην θάλασσας και ένας σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος για την χώρα, παρέχοντας πολλές θέσεις εργασίας. Επίσης, είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες χάρη στα πολλά μουσεία και τα ιστορικά μνημεία.

Οι 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. - Εικόνα 5

WikiCommons/Ian Kehoe

2.Πόρτο- είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και το κόστος ζωής είναι 70% φθηνότερο από το κόστος ζωής στην Νέα Υόρκη.

Οι 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. - Εικόνα 6

WikiCommons

1.Ταρτού- αυτή η όμορφη πόλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Εσθονία και θεωρείται “πνευματική πρωτεύουσα”, καθώς εκεί βρίσκεται το παλαιότερο και πιο φημισμένο πανεπιστήμιο της χώρας, το Πανεπιστήμιο Ταρτού.

Οι 7 πόλεις της Ευρώπης με το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. - Εικόνα 7

WikiCommons
Πηγή

Advertisement