ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μια πόλη που ανήκει σε.. δυο χώρες!

Advertisement

Το Baarle-Nassau και το Baarle-Hertog είναι δυο δήμοι, δυο διαφορετικών χωρών μέσα στην ίδια πόλη! Πως γίνεται αυτό;

Η πόλη Baarle, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ολλανδίας και Βελγίου, χωρίζεται σε δυο δήμους. Ο δήμος Baarle-Nassau ανήκει στην Ολλανδία και ο δήμος Baarle-Hertog στο Βέλγιο. Υπάρχουν 26 ξεχωριστά κομμάτια της πόλης που κάποια από αυτά ανήκουν στο Βέλγιο και κάποια στην Ολλανδία.

Μια πόλη που ανήκει σε.. δυο χώρες! - Εικόνα 1

Περπατώντας στους δρόμους της πόλης ο μόνος τρόπος να καταλάβεις σε ποια χώρα βρίσκεσαι κάθε στιγμή είναι οι λευκοί ζωγραφισμένοι σταυροί στα πεζοδρόμια και ακρωνύμια κάθε χώρας. Σε αυτή την πόλη τα σύνορα δεν κάνουν διακρίσεις σε σπίτια και καταστήματα. Υπάρχουν σπίτια, καφετέριες και σουπερμάρκετ που κυριολεκτικά είναι χτισμένα σε δύο χώρες!

Μια πόλη που ανήκει σε.. δυο χώρες! - Εικόνα 3

Μια γραμμή που καθορίζει τα σύνορα μπαίνει σε ένα κατάστημα με είδη δώρων και βγαίνει από το πίσω μέρος ενός σούπερ μάρκετ. Για να φαίνεται η εθνικότητα του κάθε κτιρίου έχει οριστεί σαν βάση το που βρίσκεται η πόρτα του. Αν τα σύνορα κόβουν την πόρτα στα δυο, τότε υποδηλώνεται από δύο αριθμούς στο δρόμο και πάνω στο κτίριο.

Μια πόλη που ανήκει σε.. δυο χώρες! - Εικόνα 5

Η παράξενη περίπτωση της πόλης Baarle είναι αποτέλεσμα μερικών «έξυπνων» μεσαιωνικών συμφωνιών και πωλήσεων γης ανάμεσα στους Λόρδους του Breda και τους Δούκες του Brabant τον 12ο αιώνα.

Μια πόλη που ανήκει σε.. δυο χώρες! - Εικόνα 7

 

Μια πόλη που ανήκει σε.. δυο χώρες! - Εικόνα 9

 

Μια πόλη που ανήκει σε.. δυο χώρες! - Εικόνα 11

 

Μια πόλη που ανήκει σε.. δυο χώρες! - Εικόνα 13

Πηγή

Advertisement