ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας και μεταμορφώσετε το χώρο σας

Advertisement

Όλοι ονειρευόμαστε να ζούμε σε ένα όχι μόνο κομψό, αλλά και άνετο και εύχρηστο σπίτι. Δεν χρειάζονται τρομερές αλλαγές για να γίνει ένα σπίτι άνετο. Η άνεση κρύβεται στις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το ύψος του τραπεζιού της τραπεζαρίας να είναι τέτοιο, ώστε να μην πονάει η πλάτη μας όταν τρώμε. Αυτές οι λεπτομέρειες που συχνά ξεχνάμε κάνουν την διαφορά.

Δείτε εδώ 20 πολύτιμες συμβουλές που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας.

Το σωστό ύψος του πάγκου της κουζίνας.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 1

Συχνά δεν δίνουμε μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες. Βέβαια, το λανθασμένο ύψος του πάγκου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα χέρια και στην μέση. Το κατάλληλο ύψος για τους πιο κοντούς είναι γύρω στα 82 εκατοστά, ενώ για τους ψηλούς κυμαίνεται από 88 έως 91 εκατοστά.

Χρειάζομαι ένα νεροχύτη με χώρο αποστράγγισης;

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 2

Ένας νεροχύτης χωρίς χώρο αποστράγγισης δεν είναι καθόλου χρηστικός για μια μεγάλη οικογένεια, καθώς στον χώρο αυτό αφήνουμε τα πιάτα που μόλις πλύναμε ή τα φρούτα για να στεγνώσουν. Ένας τέτοιος νεροχύτης μας δίνει την δυνατότητα να πλύνουμε όλα τα πιάτα μαζί, χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Συρόμενα συρτάρια αντί για ράφια.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 3

Τα συρόμενα συρτάρια έχουν διπλό όφελος. Βοηθούν στο ευκολότερο μαγείρεμα και κάνουν εξοικονόμηση χώρου. Επίσης, παρέχουν την δυνατότητα να ταξινομήσεις τα πράγματα μέσα πολύ πιο τακτικά, ενώ τα καθάρισμά τους είναι πανεύκολο.

Χερούλια, όχι εγκοπές.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 4

Το να έχεις εγκοπές και όχι χερούλια στα ντουλάπια σου είναι σίγουρα πιο μοδάτο, αλλά δεν είναι καθόλου πρακτικό. Τα παραδοσιακά χερούλια είναι σίγουρα πιο ασφαλή.

Τα αποτυπώματα πάνω στα έπιπλα από ατσάλι.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 5

Τα έπιπλα από ατσάλι αναμφίβολα δείχνουν μοντέρνα και όμορφα, όμως ακόμα και καθαρά χέρια να έχεις μπορείς να αφήσεις σημάδια πάνω τους. Η λύση είναι είτε να βρεις κάποιο καλό γυαλιστικό είτε να αγοράσεις ατσάλινα έπιπλα που περιβάλλονται από κάποιο προστατευτικό βερνίκι.

Πόσες πρίζες πρέπει να υπάρχουν σε ένα δωμάτιο;

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 6

Πόσες νομίζεις ότι είναι απαραίτητες? Δύο, ίσως τρεις? Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να έχουν από μια πρίζα σε κάθε τοίχο. Πρέπει, όμως, να συζητήσετε με κάποιον ειδικό για το ποιο είδος πρέπει να βάλετε, που να τις τοποθετήσετε και πόσες συσκευές σκοπεύετε να συνδέσετε σε κάθε πρίζα.

Πρακτικά διακοσμητικά για τα παράθυρα.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 7

Σε πολλούς από μας αρέσουν οι μακριές κουρτίνες που ακουμπάνε το πάτωμα. Όσο ωραίες και να δείχνουν όμως δεν είναι πολύ πρακτικές, γιατί μαζεύουν πολύ σκόνη και τα κατοικίδια μας μπορεί να μπερδευτούν σε αυτές. Αν, ωστόσο, σας αρέσουν και επιμένετε να τις έχετε στο σπίτι σας, φροντίστε να πάρετε κάποιες από αντιστατικό ύφασμα.

Αεριζόμενα ράφια βιβλιοθήκης.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 8

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφύγετε την σκόνη που μαζεύεται στα ράφια είναι να πάρετε βιβλιοθήκη με τζαμαρία. Έτσι, τα βιβλία σας θα παραμένουν προστατευμένα και θα δείχνουν καινούργια για πολλά χρόνια.

Προστατέψτε τα εύθραυστα έπιπλα.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 9

Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό με διάφορα καλύμματα ή επικαλύψεις. Πάντα να διαλέγετε το πιο σκληρό και να κοιτάζετε την αντοχή του στην φθορά. Πάντα να τοποθετείτε τέτοια προστατευτικά στα πόδια των τραπεζιών και των καρεκλών, και να παίρνετε ειδικά προστατευτικά για τις καρέκλες με ροδάκια.

Χρωματιστοί τοίχοι.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 10

Οι χρωματιστοί τοίχοι κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφήστε έναν τοίχο λευκό και βάψτε τους άλλους τρεις με κάποιο ζωηρό χρώμα.

Διατηρήστε τα λευκά έπιπλα χωρίς πολύ καθάρισμα.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 11

Τα λευκά έπιπλα αναμφίβολα δείχνουν πολύ κομψά. Η διατήρησή τους, όμως, λόγω της σκόνης είναι πολύ δύσκολη. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε αντιστατικά πανιά όταν τα καθαρίζετε. Επίσης, να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα με δυο φίλτρα αέρα.

Χρησιμοποιείστε μοτίβα αντί για ήπια χρώματα.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 12

Η μονοχρωμία μπορεί θεωρητικά να ακούγεται ωραία, πρακτικά όμως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λίγο μονότονο. Ακόμα, όμως, και αν θέλετε τα περισσότερα έπιπλά σας να είναι στο ίδιο χρώμα, εμπλουτίστε τον χώρο σας τον χώρο σας με μικρά διακοσμητικά σε άλλους χρωματισμούς ή χαλιά με διάφορα μοτίβα, που κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο ζεστός.

Λάμπες αντί για φωτιστικά.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 13

Οι λάμπες είναι προτιμότερες από τα φωτιστικά, γιατί με τις λάμπες δεν έχετε τον φόβο να κρέμονται καλώδια από το ταβάνι.

2 νιπτήρες αντί για 1

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 14

Αν έχετε μεγάλη οικογένεια οι δυο νιπτήρες είναι προτιμότεροι από τον έναν, καθώς έτσι εξοκοινομείτε χρόνο. Βέβαια, φροντίστε ο κάθε νιπτήρας να απέχει περίπου μισό μέτρο ο ένας από τον άλλον, για να μην εισβάλει ο ένας στον χώρο του άλλου, όταν τους χρησιμοποιείτε.

Που να βάλετε το πλυντήριο;

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 15

Πριν αποφασίσετε που θα βάλετε το πλυντήριο, ελέγξετε που υπάρχει η δυνατότητα να το συνδέσετε στην πρίζα και από που θα παίρνει νερό, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Το κατάλληλο πάτωμα για ένα μοντέρνο μπάνιο.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 16

Τα μωσαϊκά μπορούν να δώσουν στο μπάνιο σας ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης, τα πλακάκια που βάζουν στις πισίνες είναι πολύ χρηστικά, καθώς εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και εμποδίζει το νερό από το να τρέχει σε όλο το μπάνιο.

Μην γλιστρήσετε!

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 17

Όλοι έχουμε γλιστρήσει στα λεία πατώματα των μπάνιων. Η λύση για αυτό είναι βάλετε στο μπάνιο χαλάκια που δεν γλιστράνε. Διαφορετικά, μπορείτε να βάλετε χαλάκια από λάστιχο και βαμβάκι.

Χρωματιστό μπάνιο.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 18

Αν έχετε ένα μονόχρωμο μπάνιο, βάψτε μερικά μέρη του τοίχου με κάποιο ζωηρό χρώμα. Αυτό θα κάνει το μπάνιο σας να δείχνει πιο ευχάριστο και πιο μεγάλο.

Βάλτε ράφια στο μπάνιο σας.

20 πολύτιμες συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας - Εικόνα 19

Τα ράφια στο μπάνιο είναι καλή ιδέα, γιατί μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί όλα σας τα πράγματα και να αποφύγετε την ακαταστασία.

 

 

Advertisement