ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πως μπορείτε να απαλλαγείτε από το προγούλι μέσα από την άνεση του σπιτιού σας

Advertisement

Το διπλοσάγονο είναι αποτέλεσμα είτε γενετικών παραγόντων, είτε περιττών κιλών, είτε της γήρανσης, αλλά μπορεί να μειωθεί, κάνοντας απλές ασκήσεις.

Είναι ιδιαίτερα άσχημο για πολλούς ανθρώπους και χαλάει την εμφάνισή τους, είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης λίπους στον λαιμό.

Η συσσώρευση λίπους κάτω από το σαγόνι (κοινώς διπλοσάγονο) συμβαίνει για πολλούς λόγους. Η γήρανση είναι ο κύριος λόγος, καθώς το δέρμα γίνεται λεπτό και χάνει την ελαστικότητά του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι, όπως το παραπανίσιο βάρος, η φυσική κατάσταση, και η δομή των οστών. Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να είστε υπέρβαροι/ες για να αποκτήσετε διπλοσάγονο.

Όπως συμβαίνει και με άλλα προβλήματα υγείας και αισθητικής, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πρόκλησης όπως το κάπνισμα, η φτωχή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, κ.λπ..

Οι θεραπείες διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Έτσι, μία γενειοπλαστική ή τα λίφτινγκ προσώπου δεν είναι οι μόνες επιλογές.

Η δημοφιλέστερη συμβουλή για να το μειώσετε είναι με την εκτέλεση ορισμένων ασκήσεων. Η ίδια συμβουλή είναι και καλό μέτρο πρόληψης για την εμφάνισή του.

Όπως βλέπετε, το αδυνάτισμα δεν είναι αρκετό για να εξαφανίσετε το λίπος από τον λαιμό και άλλες περιοχές του σώματος. Θα πρέπει να γυμναστείτε για να το τονώσετε.

Διπλοσάγονο: Κάντε την άσκηση φιλί

Στην πρώτη άσκηση για να μειώσετε το διπλοσάγονο θα πρέπει να εκτείνετε τον λαιμό σας ενώ τραβάτε απαλά το κεφάλι σας προς τα πίσω. Επίσης, μπορείτε να κοιτάτε ψηλά για να πάρει καλύτερη στάση το σώμα σας.

Κάντε τα χείλι σας σαν να προσπαθείτε να φιλήσετε κάποιον/α. Έπειτα, σουφρώστε τα όσο μπορείτε μέχρι να σφίξουν οι μυς του λαιμού και του πηγουνιού σας. Τέλος, μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε καθημερινά.

Διπλοσάγονο: Βγάλτε τη γλώσσα έξω

Αυτή η άσκηση είναι πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε τη γλώσσα σας όσο πιο έξω μπορείτε.

Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα.

Κάντε 10 επαναλήψεις καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

Διπλοσάγονο: Κάντε περιστροφές λαιμού

Διπλοσάγονο τέλος: 10 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το προγούλι από την άνεση του σπιτιού σας - Εικόνα 2

Για να κάνετε αυτή την άσκηση, σηκώστε το σαγόνι σας και στρίψτε τον λαιμό σας από πλευρά σε πλευρά. Εδώ, προσπαθείτε να κάνετε ένα ημικύκλιο, γι’ αυτό κουνήστε το κεφάλι σας από ώμο σε ώμο.

Διπλοσάγονο: Κάντε την άσκηση με τα φωνήεντα για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Ακόμη μια πολύ απλή άσκηση. Σταθείτε όρθιοι/ες με την πλάτη σας ίσια. Έπειτα, ανοίξτε το στόμα σας όσο περισσότερο μπορείτε και αρχίστε να λέτε φωνήεντα, αργά και καθαρά.

Επαναλάβετε την άσκηση όσο πιο συχνά μπορείτε μέσα στην ημέρα.

Διπλοσάγονο: Ανυψώστε το σαγόνι

Όπως και στην προηγούμενη άσκηση, έτσι και σε αυτή θα πρέπει να είστε όρθιοι/ες με την πλάτη ίσια. Έπειτα, κοιτάξτε στο ταβάνι σηκώνοντας σιγά-σιγά το πηγούνι σας. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα. Θα νιώσετε μια ένταση στους μύες του σαγονιού.

Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Διπλοσάγονο: Κάντε κινήσεις με τη γλώσσα

Αυτή η άσκηση είναι απλή και ιδιαίτερα διακριτική. Έτσι, μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς ν’ ανησυχείτε αν σας βλέπει κάποιος.

Κάντε κυκλικές κινήσεις με τη γλώσσα σας προσπαθώντας να φτάσετε την κάτω και την άνω παλέτα.

Διπλοσάγονο: Σουφρώστε τα χείλη

Αυτή η άσκηση είναι παρόμοια με την άσκηση του φιλιού που προαναφέραμε.

Κάντε ένα ανάποδο χαμόγελο, όπως σουφρώνουν τα χείλι τους τα μωρά.

Έτσι, θα μπορέσετε να γυμνάσετε τους μύες του λαιμού και θα παρατηρήσετε μια ένταση, ιδιαίτερα στις πλευρές.

Διπλοσάγονο: Μασήστε τσίχλα

Διπλοσάγονο τέλος: 10 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το προγούλι από την άνεση του σπιτιού σας - Εικόνα 4

Τέλος, ακόμη κάτι απλό που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας είναι να μασάτε τσίχλα. Δοκιμάστε με τσίχλες χωρίς ζάχαρη ώστε ν’ αποφύγετε τις κοιλότητες.

Καθώς μασάτε την τσίχλα, θα κουνάτε το σαγόνι σας πάνω-κάτω και θα γυμνάζετε τον λαιμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το διπλοσάγονο.

Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα σας, ωστόσο, δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητά τους, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε υγιεινές συνήθειες και να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας.

Τέλος, είναι απαραίτητο να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής καθώς είναι απαραίτητος για τη διατήρηση του βέλτιστου βάρους. Μην ξεχνάτε ότι το παραπανίσιο βάρος μπορεί να οδηγήσει στο διπλοσάγονο.

Πηγή

Advertisement