ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πόσο καθαρός είναι ο αέρας που αναπνέουμε στο σπίτι;

Advertisement

Οι ρύποι έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται στο σπίτι από τον ένα χώρο στον άλλο και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αλλεργίες ή δυσκολίες στην αναπνοή.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν οι ανεμιστήρες ή ο εξαερισμός στο σπίτι σας που απομακρύνουν τις μυρωδιές, τον καπνό και την υγρασία από το χώρο. Επίσης, η σκόνη που υπάρχει γενικά στην ατμόσφαιρα, η βρωμιά, τα κατοικίδια ζώα αλλά και ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας για αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστά και προσεκτικά συσκευές και προϊόντα. Η χημική ρύπανση, για παράδειγμα, μπορεί να είναι αρκετή για να επιδεινώσει τυχόν αλλεργίες ή αναπνευστικές δυσκολίες. Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε όσο παραμένει όλη η οικογένεια σπίτι «σκληρά» καθαριστικά και σίγουρα να αερίζετε καλά τον χώρο.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό και εν μέσω κορονοϊού αλλά και όλο το χρόνο τα φίλτρα στα κλιματιστικά να αντικαθίστανται τακτικά. Στην κουζίνα, θα πρέπει να ελέγξετε τα φίλτρα του απορροφητήρα και στο μπάνιο τον εξαερισμό. Επιστήμονες και περιβαλλοντολόγοι επισημαίνουν ότι ο απορροφητήρας και ο εξαερισμός στο μπάνιο θα πρέπει να ενεργοποιούνται λίγη ώρα πριν το μαγείρεμα ή το μπάνιο αντίστοιχα και να παραμένουν ανοιχτοί τουλάχιστον και 10 λεπτά μετά. Εάν διαπιστώσετε ότι το σπίτι σας έχει πολύ υγρασία, που σημαίνει ότι οι πετσέτες παραμένουν υγρές, υπάρχει μυρωδιά μούχλας ή ο καθρέφτης είναι θολός ίσως χρειαστεί να αγοράσετε κάποιον αφυγραντήρα.

Αν και λόγω της κατάστασης όλοι έχουμε γίνει πιο προσεκτικοί στο καθάρισμα δεν είναι κακό να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να σκουπίζουμε και να καθαρίζουμε συχνά το σπίτι. Σημαντικό είναι επίσης να πλένουμε τα ρούχα σε υψηλές θερμοκρασίες. Να θυμάστε ότι τα φυτά είναι ένας ακόμα τρόπος για να φιλτράρετε φυσικά τον αέρα του σπιτιού.

 

Advertisement