ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πpoειδoπoίηση σεισμολόγου Λέκκα: «Η χώρα βρίσκεται σε σεισμική έξαρση»

Advertisement

Για τη σεισμική ακολουθία που παρατηρείται στην Ελλάδα αλλά και τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη Χαλκιδική μεγέθους 5,4 Ρίχτερ μίλησε ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ευθύμιος Λέκκας: Τι δήλωσε για τη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην εκπομπή του Ant1, «Καλημέρα Ελλάδα» δήλωσε πως για να τεκμηριώσουμε την σεισμική έξαρση πρέπει να έχουμε δείγμα γραφής από μεγαλύτερη μετασεισμική ακολουθία, τονίζοντας πως η προσοχή των ειδικών είναι στραμμένη στην έκρηξη του ηφαιστείου Τόνκα, η οποία, όπως είπε, επηρέασε και την Ελλάδα.

Ο ίδιος ερωτηθείς για τον περίεργο θόρυβο που ακούγεται τα βράδια στην Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι τα αίτια είναι ανθρωπογενή.

Η αναφορά του Ευθύμιου Λέκκα στον σεισμό στη Χαλκιδική

Συγκεκριμένα για τον σεισμό που σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, μιλώντας στο newsit.gr, ανέφερε: «Ο σεισμός είναι μεγέθους 5,3 με 5,5 της κλίμακας Ρίχτερ. Δεν έχουμε ακόμη το οριστικό μέγεθος. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα νότια των Καρυών. Θέλει λίγη προσοχή.

Δεν φοβόμαστε για έναν ακόμη μεγαλύτερο σεισμό, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτές τις ώρες. Σίγουρα θα έχουμε μετασεισμούς. Έγινε αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας, λόγω κατευθυντικότητας της ενέργειας. Δεν έχουμε επιπτώσεις προς το παρόν. Είναι γνωστό το ρήγμα της Ανατολίας και ευτυχώς χτύπησε μακριά από κατοικημένους χώρους».

Πηγή

Advertisement