ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή

Advertisement

Αν ένιωσες μια ανακούφιση και μια χαρά που βρήκες εδώ την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «Από πάνω ή από κάτω το χαρτί;», ήδη μπορούμε να φανταστούμε την ευχαρίστηση σου με… τα παρακάτω tips για πράγματα που κάνεις μια ζωή λάθος.

1. Το στέγνωμα των χεριών 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα1 Αν χρησιμοποιείς πάνω από ένα κομμάτι χαρτί για να στεγνώσεις τα χέρια, είσαι λάθος. Αντ’ αυτού δίπλωσε ένα κομμάτι χαρτί κατά μήκος και σκούπισε τα. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει την άμεση απορρόφηση του νερού μεταξύ των δύο στρωμάτων του χαρτίου. Έτσι, δεν θα χρειαστείς ποτέ ξανά ένα ολόκληρο ρόλο χαρτί για να σκουπίσεις τα χέρια!

 

 

2. Η στάση του σώματος στη λεκάνη (για το Νο2) 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα2 Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι δυτικές τουαλέτες είναι εξαιρετικά βλαβερές για το έντερο. Δεν χρειάζεται να τρέξεις στην φύση για να πάρεις την σωστή θέση! Όταν βρίσκεσαι στον κεραμικό θρόνο, χρησιμοποίησε απλά ένα σκαμνί κάτω από τα πόδια.

3. Ο τρόπος που ρυθμίζεις τους καθρέφτες του αυτοκινήτου 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα3 Όταν ρυθμίζεις τους καθρέφτες, τους βάζεις έτσι ώστε να βλέπεις την πίσω λωρίδα του αυτοκινήτου. Χμμμ λάθος! Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου θα είναι πάντοτε ακριβώς από πίσω… Κανένα νόημα. Γύρισε τους καθρέφτες έτσι ώστε να μην υπάρχει αντανάκλαση του αυτοκινήτου εξαλείφοντας κάθε ενοχλητικό και επικίνδυνο τυφλό σημείο.

 

4. Ο τρόπος που καθαρίζεις τις πατάτες 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα4 Οι αποφλοιωτές είναι για όσους θέλουν να σπαταλήσουν τον χρόνο τους άδικα. Πρώτα πλύνε και βράσε τις πατάτες με την φλούδα τους. Ύστερα βούτα τις σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα όλη η φλούδα θα γλιστράει αφήνοντας μόνο την σάρκα. Άσε που με αυτόν τον τρόπο νοστιμίζουν και παραπάνω! #νομνομνομ

 

5. Ο τρόπος που σπας τα αυγά 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα5 Χτυπώντας στην άκρη του μπολ ένα αυγό κάποια τσόφλια θα μείνουν και μετά άντε να τα βγάλεις. Για να το αποφύγεις αυτό χτύπα ελαφρά το αυγό στον πάγκο ή σε ένα ξύλο κοπής και στη συνέχεια άνοιξε το και με τα δύο χέρια. Κανένα ίχνος από τσόφλι! 6. Τραβάς το καζανάκι χωρίς να κλείσεις το καπάκι 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα6 Αν τραβάς το καζανάκι με το καπάκι πάνω φαντάσου όλα τα σωματίδια και τα μικρόβια που πρόκειται να εξαπλωθούν από την λεκάνη. Στον αέρα, στα ρούχα, πιθανώς και την οδοντόβουρτσά σου… Κράτα αυτήν την εικόνα στο μυαλό σου και κατέβασε το καπάκι της λεκάνης ΠΡΙΝ τραβήξεις την λαβή.

 

7. Ο τρόπος που τρως pizza 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα7 Πεινάς σαν τρελός/ή και θες να φας ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα. Την πιάνεις και όλο το τυρί ξεχειλίζει δεξιά και αριστερά. Τι φταίει; Ο τόπος που την κρατάς και… η βαρύτητα. Όταν κρατάς την πίτσα στην μέση με το ένα χέρι, το κέντρο βάρους λυγίζει την ζύμη. Για να το αποφύγεις αυτό, κράτα την πίτσα και σχημάτισε την σε σχήμα U (μην την διπλώσεις τελείως στην μέση, δεν είναι καμιά σκεπαστή πίτα), έτσι οι άκρες θα μείνουν τεντωμένες με όλο το τυρί πάνω.

 

8. Το καθάρισμα του καρπουζιού 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα8 Για να φας ένα κομμάτι καρπούζι χωρίς να στάξουν τα ζουμιά, κόψε τις άκρες από την φέτα σχηματίζοντας ένα ρόμβο. Οι γωνίες θα σου επιτρέψουν να φας το φρούτο ομοιόμορφα χωρίς να λερωθείς.

 

9. Το άδειασμα χυμού από το κουτί 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα9 Όταν αδειάζεις χυμό από ένα κουτί, το ένστικτό σου σου λέει να κρατάς το στόμιο προς τα κάτω και κοντά στο ποτήρι. Στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό το μόνο που γίνεται -όπως πολύ καλά έχει παρατηρήσει- είναι να πιτσιλάει παντού το υγρό. Γύρνα το κουτί ανάποδα και κράτα το στόμιο προς τα πάνω για ένα ομαλό αποτέλεσμα.

 

10. Ο τρόπος που κρατάς το burger 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα10 Όπως με την πίτσα παραπάνω, έτσι και με το burger για να παραμείνουν όλα τα υλικά μέσα πρέπει να το κρατάς με τον σωστό τρόπο. Χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια και στήριξε το burger όπως στην εικόνα. 11. Ο τρόπος που στεγνώνεις τα ποτήρια 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα11 Όταν βάζεις τα πιάτα να στεγνώσουν ανάποδα το νερό λόγω βαρύτητας γλιστρά προς τα κάτω. Οκ, και μετά που πάει; Μένει εγκλωβισμένο στην βάση δίνοντας στα πιάτα μια μυρωδιά μούχλας. Για να το αποφύγεις αυτό, άφηνε τα πιάτα να στραγγίζουν στο πλάι (σε ένα σημείο με κλίση) ή κρεμασμένα από ειδική βάση ώστε να μπορεί ο αέρας να εισχωρεί παντού.

 

12. Καθάρισμα lime 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα12 Ποιος λεμονοστύφτης και ποια πιρούνια; Για να αποσπάσεις όσο περισσότερο χυμό από ένα lime κόψε εξωτερικά το φρούτο σε λωρίδες. Στην συνέχεια στύψε τις λωρίδες και στριφογύρνα το μπαστούνι σαν να στύβεις φρεσκοπλυμένη μπουγάδα. Όλος ο χυμός θα βρίσκεται στο ποτήρι σου με τον πιο εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.

 

13. Το άνοιγμα μιας πλαστικής συσκευασίας 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα13 Το άνοιγμα μιας πλαστικής συσκευασίας με ένα ψαλίδι μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο. Για να μην πάρεις το ρίσκο να κοπείς -και ακόμα περισσότερο να παιδευτείς- χρησιμοποίησε ένα ανοιχτήρι κονσέρβας.

 

14. Η κοπή μιας τούρτας/κέικ 13 πράγματα που κάναμε λάθος μια ζωή - Εικόνα14 Έχοντας μια τούρτα ξέρεις πως για να την φας πρέπει να την κόψεις σε τριγωνικά κομμάτια. Κι όμως, είναι ακόμα ένα λάθος που κάνεις! Κόψε τις τούρτες/κέικ στην μέση αφαιρώντας μια φέτα από εκεί. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να ενώσεις ξανά την τούρτα και να μην σου ξεραθεί.

Πηγή: rise.gr

Advertisement