ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών.

Advertisement

Η ρίψη της νυφικής ανθοδέσμης, η σκανδαλώδης αφαίρεση την καλτσοδέτας, ο πρώτος χορός του ζευγαριού και η κοπή της γαμήλιας τούρτας, όλα αποτελούν γαμήλιες παραδόσεις που οι περισσότεροι γνωρίζουν και αγαπούν.

Ανά τον κόσμο, οι γαμήλιες παραδόσεις διαφέρουν λίγο: Μερικές από αυτές είναι συγκινητικά ρομαντικές, μερικές άλλες λίγο παράξενες ενώ άλλες πάλι μπορεί να προκαλούν αμηχανία.

Δείτε στη συνέχεια 28 παράξενα έθιμα από όλο τον κόσμο που έχουν να κάνουν με τον έρωτα και το γάμο.

 

1. Το δόντι της φάλαινας 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 1

Στα νησιά Φίτζι, οι άνδρες πρέπει να βρουν ένα ασυνήθιστο δώρο για να μπορέσουν να ζητήσουν το χέρι της μέλλουσας συζύγου:  Πριν ζητήσει το χέρι της αγαπημένης του, ο γαμπρός πρέπει να παρουσιάσει στον πεθερό του ως δώρο ένα δόντι φάλαινας..

 

2. Επίθεση στο ζευγάρι! 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 3

Στη Σκωτία, υπάρχει μια ιδιαίτερα άσχημη παράδοση πριν το γάμο. Οι φίλοι και οι συγγενείς του ζευγαριού  πετούν επάνω στη νύφη και στον γαμπρό απομεινάρια τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων σάπιων αυγών και ψαριών. Οι Σκωτσέζοι πιστεύουν ότι εάν ένα ζευγάρι μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο, τότε ο γάμος τους μπορεί να αντέξει οτιδήποτε.

3. Η αγάπη και το συκώτι της κότας 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 5

Στην περιοχή Daur, στην Κίνα, υπάρχει μια παράδοση που απαιτεί τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια να τεμαχίσουν ένα κοτόπουλο και να ελέγξουν το συκώτι του. Εάν το συκώτι είναι υγιές, το ζευγάρι μπορεί να ορίσει ημερομηνία γάμου. Εάν όχι, δεν μπορούν να προγραμματίσουν γάμο τους μέχρι να βρουν ένα που να είναι υγιές.

4. Το τείχος με τις παράνυφες 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 7

Στην Κίνα, όταν ένας γαμπρός έρχεται για να πάρει τη νύφη του, θα πρέπει πρώτα να επιτεθεί και να σπάσει έναν τοίχο που έχουν σχηματίσει οι θυμωμένες παράνυφες. Για να τον αφήσουν να περάσει οι παράνυμφες απαιτούν χρήματα και τον υποβάλουν σε μια σειρά από δοκιμασίες οι οποίες έχουν στόχο να τις αποδείξει πόσο ισχυρή είναι η αγάπη του για την μέλλουσα γυναίκα του.

5. Η καλύβα του φλερτ 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 9

Ορισμένες αφρικανικές φυλές προτρέπουν τις γυναίκες να εισέλθουν «στην λεγόμενη καλύβα του φλερτ », έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν χρόνο με τους πιθανούς συζύγους τους, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των γονιών τους – και του υπόλοιπου χωριού.

6. Γάμος στην Μαυριτανία 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 11

Στη Μαυριτανία, μια γεμάτη, παχουλή νύφη συμβολίζει καλή τύχη και ευημερία στο γάμο. Οι  γυναίκες του Μαυρικίου συχνά ταΐζονται με το ζόρι για να παχύνουν για το γάμο τους, μια παράδοση που συχνά τους προκαλεί  προβλήματα υγείας.

7. Η απαγωγή της νύφης 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 13

Στην Κιργιζία, ένα παλιό γνωμικό ισχυρίζεται ότι τα δάκρυα της νύφης την ημέρα του γάμου θα κάνουν τον άντρα ευτυχισμένο. Μέχρι το 1991 (όταν κρίθηκε τελικά παράνομη αυτή η παράδοση), πολλοί γονείς συναινούσαν στο να απαχθεί με το ζόρι ένα νεαρό κορίτσι και να παντρευτεί κάποιον που δεν ήθελε. Αν το κορίτσι έκλαιγε τότε.. ακόμη καλύτερα.

8. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάθε.. μήνα 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 15

Η Νότια Κορέα είναι μια χώρα πολύ εστιασμένη στα ζευγάρια: Τα καταστήματα πωλούν ασορτί ρούχα για ζευγάρια, σε κάθε μενού εστιατορίου υπάρχει ειδικό μενού για ζευγάρια  και υπάρχουν μια ατελείωτη πληθώρα πακέτων για ρομαντικές διακοπές. Και ενώ ο υπόλοιπος κόσμος γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φλεβάρη, στη Νότια Κορέα τα περισσότερα ζευγάρια γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάθε μήνα, αγοράζοντας δώρα ο ένας στον άλλο.

9. Οι καταραμένες σύζυγοι των δέντρων στην Ινδία 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 17

Σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας, λέγεται ότι τα κορίτσια που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης αστρολογικής περιόδου είναι καταραμένα, και θα προκαλέσουν πρόωρο θάνατο στον σύζυγό τους. Ο μόνος τρόπος για να σπάσει η κατάρα για τη γυναίκα, είναι να παντρευτεί πρώτα ένα δέντρο το οποίο στη συνέχεια θα κοπεί.

10. Οι κλειδαριές της αγάπης 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 19

Αυτή η παράδοση έχει γίνει δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο, αν και  πολλοί πιστεύουν ότι ξεκίνησε στη Ρώμη της Ιταλίας. Τα ζευγάρια έρχονται στη γέφυρα, τοποθετούν μια κλειδαριά στο φράχτη και στη συνέχεια πετάνε μακριά το κλειδί – κάτι που συμβολίζει το παντοτινό τους δέσιμο.

11. Τα κουτάλια της αγάπης 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 21

Στην Ουαλία, είναι συνηθισμένο για έναν άνδρα να κάνει δώρο στην νέα του αγαπημένη ένα σκαλιστό ξύλινο κουτάλι, συμβολισμός που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα την αφήσει να πεινάσει.

12. Το μουσείο των αποτυχημένων σχέσεων 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 23

Στο Ζάγκρεμπ , στην Κροατία, υπάρχει ένα μουσείο που παρουσιάζει μια συλλογή από αναμνηστικά, σουβενίρ και αντικείμενα που μένουν πίσω από ένα γάμο που έχει αποτύχει.

13. Αγάπη χωρίς διαλείμματα για τουαλέτα 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 25

Στο Βόρνεο, μία φυλή δεν επιτρέπει στους νεόνυμφους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας του γάμου τους, ούτε καν για να πάνε στην τουαλέτα. Όπως και οι περισσότερες περίεργες παραδόσεις, λέγεται ότι αυτό γίνεται για να φέρει στο ζευγάρι καλή τύχη.

14. Τα υποχρεωτικά δάκρυα της αγάπης 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 27

Για τους ανθρώπους στην Tujia της Κίνας, η μέλλουσα νύφη πρέπει να κλαίει για μία ώρα κάθε μέρα , για έναν ολόκληρο μήνα πριν από το γάμο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πολλές από τις γυναίκες στην οικογένεια της νύφης ενθαρρύνονται να κλαίνε και αυτές.

15. Το Φεστιβάλ Gerewol για τις κυρίες 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 29

Στο Νίγηρα, οι άνδρες πρέπει να ντύνονται με περίτεχνα κοστούμια και να δίνουν παράσταση για τις πιθανές συντρόφους τους. Όταν η παράσταση τελειώσει , οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν το άτομο που τους αρέσει περισσότερο.

16. Ο χορός των χρημάτων 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 31

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, η νύφη και ο γαμπρός χορεύουν μαζί ένα παραδοσιακό χορό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλεσμένοι καρφιτσώνουν χρήματα στα ρούχα τους.

17. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Ρωσία 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 33

Στη Ρωσία, την 8η Μαρτίου που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , τα έθιμα είναι παρόμοια με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:  Οι άνδρες κάνουν δώρα στις εκλεκτές της καρδιάς τους , αλλά αναλαμβάνουν επίσης και τη φροντίδα του.

18. Η κούκλα νύφη 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 35

Στο Πουέρτο Ρίκο, μια κούκλα ντυμένη σαν νύφη τοποθετείται στην κεφαλή του τραπεζιού κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης, και περιβάλλεται από φυλακτά και δώρα. Στο τέλος της δεξίωσης , οι επισκέπτες παίρνουν μαζί τους αυτά τα μπιχλιμπίδια ως ένδειξη εκτίμησης.

19. Η αντιστροφή των ρόλων κατά την Λευκή Ημέρα 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 37

Στην Ιαπωνία, υπάρχει μια ξεχωριστή μέρα που ονομάζεται Λευκή Ημέρα. Είναι ακριβώς ένα μήνα μετά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και την μέρα εκείνη , είναι η σειρά των γυναικών να αγοράσουν ξεχωριστά δώρα στους άνδρες τους.

20.Τα άλματα πάνω από τη σκούπα 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 39

Αυτή η παράδοση προέρχεται από τον αμερικανικό βαθύ νότο. Κατά την εποχή της δουλείας, τα έγχρωμα νεόνυμφα ζευγάρια πηδούσαν πάνω από μια σκούπα για να συμβολίσουν ότι κινούνται προς τα εμπρός σε μια νέα ζωή μαζί. Αν και προφανώς κάπως απαρχαιωμένο, κάποια ζευγάρια εξακολουθούν να ακολουθούν ακόμη και σήμερα αυτή τη παράδοση.

21. Ραντεβού μέσω τηλεόρασης 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 41

Στην Ινδία, το κανάλι Shagun είναι αφιερωμένο στην μετάδοση προφίλ ανθρώπων οι οποίοι είναι εργένηδες, με την ελπίδα ότι και άλλοι οι οποίοι είναι μόνοι θα θελήσουν να τους συναντήσουν και να τους γνωρίσουν.

22.Το Πρωτάθλημα μεταφοράς της γυναίκας 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 43

Κάθε χρόνο στο Sonkarjävi της Φινλανδίας, συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο έρχονται για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα μεταφοράς της γυναίκας. Βασικά, είναι σαν έναν αγώνα δρόμου μετ’ εμπόδιων όπου ο άντρας πρέπει να μεταφέρει την αγαπημένη του στην πλάτη του. Όλο αυτό δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια της μεταφοράς του οικογενειακού βάρους.

23. Τα πιο ρομαντικά τατουάζ στον κόσμο 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 45

Οι γυναίκες της Αραβίας, της Αφρικής και της Ινδίας συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ με χέννα πριν την ημέρα του γάμου τους. Τα τατουάζ συμβολίζουν την κομψότητα και την ομορφιά της νύφης.

24. Τα πουλιά του έρωτα 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 47

Στη ζούγκλα της Νέας Γουινέας, υπάρχει μια φυλή όπου οι άντρες ζωγραφίζουν τα σώματά τους και φορούν φτερά για να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες. Αποκαλούνται sing-sings και υποτίθεται ότι μιμούνται το τελετουργικό ζευγαρώματος των αρσενικών πουλιών.

25. Το αλμυρό ψωμί του ειδυλλίου 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 49

Στην Αρμενία, οι ανύπαντρες γυναίκες τρώνε μια φέτα ενός παραδοσιακού αλμυρού ψωμιού, προκειμένου να καταφέρουν να δουν ένα προφητικό όνειρο για τον άνθρωπο που πρόκειται να παντρευτούν: ο τύπος που τους φέρνει νερό στο όνειρό τους για να ξεδιψάσουν είναι αυτός που υποτίθεται ότι θα παντρευτούν.

26. Η γαμήλια τουαλέτα 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 51

Στη Γαλλία, υπήρχε μια παλιά παράδοση που ήθελε το νεόνυμφο ζευγάρι να πιει όλο το αλκοόλ που είχε απομείνει από την δεξίωση του γάμου τους, μέσα από ένα μπολ ρεπλίκα τουαλέτας. Ευτυχώς, τα περισσότερα ζευγάρια στην Γαλλία δεν τηρούν πλέον αυτή τη παράδοση.

27. Οι κρυφοί γάμοι στη Σκωτία 28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 53

Στη Σκωτία, δεν υπάρχουν νόμοι σχετικά με το πόσο χρονών πρέπει να είναι κάποιος για να προσέλθει εις γάμου κοινωνία. Το Gretna Green είναι ένα χωριό στη Σκωτία που έγινε δημοφιλές σημείο δραπέτευσης για ζευγάρια που ήταν πολύ νεαρά για να παντρευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι τόσο δημοφιλές που κάθε χρόνο το επισκέπτονται και παντρεύονται περίπου 5.000 ζευγάρια.

28. Η αμφιλεγόμενη αρπαγή του φιλιού!

28 πραγματικά παράξενα έθιμα ερωτευμένων ζευγαριών. Το 28 είναι.. παρενόχληση! - Εικόνα 55

Σε ορισμένες ομάδες αθίγγανων, υπάρχει μια αμφιλεγόμενη παράδοση που θέλει τους αρσενικούς μνηστήρες να αρπάζουν ένα κορίτσι και να αρχίζουν να το φιλάνε με το ζόρι. Θα μπορούσε να είναι αγάπη ή απλά.. μια ανεπιθύμητη επίθεση.

Πηγή

Advertisement