ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν σε 7 δευτερόλεπτα

Advertisement

Όταν συναντάμε έναν καινούργιο άνθρωπο, χρειάζονται ακριβώς 7 δευτερόλεπτα για να αποφασίσουμε αν συμπαθούμε ή όχι αυτόν τον άνθρωπο. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι αμφίδρομο.

Πρόκειται για μια αρκετά πιεστική κατάσταση, ειδικά αν υποφέρετε από κοινωνικό άγχος ή είστε από την φύση σας ντροπαλός.

Δείτε παρακάτω 7 απλά βήματα για να κάνετε αυτά τα 7 δευτερόλεπτα να έχουν αξία.

1.Τα μάτια είναι πολύ σημαντικά.

7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως. - Εικόνα 1

© Warner Bros. Television

Η οπτική επαφή είναι το καθολικό σύμβολο της κοινωνικής εμπιστοσύνης, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας. Οι περισσότερες από τις επικοινωνίες είναι οπτικές και όχι λεκτικές, οπότε το βλέμμα στα μάτια ενός ανθρώπου θα σας δώσουν αμέσως μια ώθηση ελκυστικότητας. Ανησυχείτε για την διατήρηση της σωστής ισορροπίας μεταξύ αυτοπεποίθησης και υπεροψίας; Έχετε υπόψιν σας μια αναλογία 60: 40 και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

2.Χαμογελάστε και ο κόσμος θα χαμογελάσει μαζί σας.

7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως. - Εικόνα 2

© Focus Features

Συνοδέψτε όλες τις συναντήσεις σας με ένα γνήσιο χαμόγελο και ο κόσμος δεν θα μπορεί να σας αντισταθεί. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θυμόμαστε και να συμπαθούμε τους άλλους βασισμένοι στα συναισθήματα που μας δημιουργούν. Το χαμόγελο ενεργοποιεί τις ενδορφίνες, οπότε οι άλλοι θα σας συνδέσουν στο μυαλό τους με συναισθήματα χαράς και ευημερίας.

3.Σε συμπάθησα από το πρώτο “Γεια σου..”

7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως. - Εικόνα 3

© Columbia Pictures

Ο πιο απλός τρόπος, που συχνά παραβλέπεται, για να γίνουμε συμπαθείς είναι ο ταπεινός χαιρετισμός. Συστήστε τον εαυτό σας, λέγοντας “Γεια” και πάντα χαμογελαστοί και είστε ήδη στην μέση του δρόμου για την επιτυχία.

4.Επιδείξτε έναν ανοιχτό χαρακτήρα.

7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως. - Εικόνα 4

© Metro-Goldwyn-Mayer   © Columbia Pictures

Προσπαθήστε να κάνετε την γλώσσα του σώματός σας πιο χαλαρή: ξεκουμπώστε το μπουφάν σας, κρατήστε το κορμό του σώματός σας ίσιο και ξεσταυρώστε τα χέρια σας.

5.Δουλέψτε την γλώσσα του σώματος.

7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως. - Εικόνα 5

© 20th Century Fox   © Paramount Pictures

Η ψυχολογία της γλώσσας του σώματος έχει μια εκπληκτική επίδραση στις πρώτες εντυπώσεις. Δείξτε το ενδιαφέρον σας στο πρόσωπο που μιλάει, έχοντας μια ελαφριά κλίση προς τα μπροστά. Φανταστείτε, ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που υπάρχει στον χώρο εκείνη την στιγμή.

6.Δείξτε θετικότητα.

7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως. - Εικόνα 6

© 20th Century Fox

Η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική και πρέπει να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που εκπέμπουν θετική ενέργεια. Οπότε, προσπαθήστε να αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις και οι άλλοι θα σας θυμούνται με πολύ θετικές εντυπώσεις.

7.Να θυμάστε, ότι δεν έχουν όλα σχέση με εσάς.

7 πρακτικές συμβουλές για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως. - Εικόνα 7

© Warner Bros.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε, όταν είμαστε αγχωμένοι είναι να μιλάμε συνέχεια για τον εαυτό μας. Ωστόσο, ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να κάνουμε κάποιον να μας συμπαθήσει είναι να δείξουμε γνήσιο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας: κάντε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ακούστε με προσοχή.

 

Advertisement