ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το σφάλμα του σύγχρονου γονιού: Πώς μεγαλώνουμε παιδιά με μηδενικές αντοχές

Advertisement

Τα καλά νέα είναι, ότι ο σύγχρονος γονιός είναι πιο κοντά στο παιδί του από ποτέ. Τα κακά νέα είναι, ότι σε μεγάλο βαθμό, ο σύγχρονος γονιός δεν είναι απλά κοντά, αλλά και από πάνω, από κάτω, από πίσω, από μπρος. Σε βαθμό που το παιδί βρίσκεται διαρκώς τόσο προστατευμένο, ψυχικά και σωματικά, που αδυνατεί μεγαλώνοντας να διαχειριστεί κάθε δύσκολη και πιεστική κατάσταση.

Μια εξαιρετική ανάρτηση είδαμε πρόσφατα στη σελίδα ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, η οποία περιγράφει ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολύ νέοι άνθρωποι σήμερα και… χτυπά καμπανάκια στους γονείς:

«Παρατηρώ ότι τις τελευταίες δεκαετίες φτιάχνονται ολόκληρες γενιές ανθρώπων με μηδενικές αντοχές, σωματικές και ψυχικές.

Άνθρωποι που ζούνε μέσα σ’ ένα διαρκές παράπονο, για τη δουλειά, για τις σχέσεις, για την κοινωνία.

Δεν είναι ότι επιζητούν κάτι να αλλάξει, επιζητούν να είναι όλα έτοιμα γι’ αυτούς

Και πάντα φυσικά θα υπάρχουν πρόθυμοι γονείς και φίλοι, για να αποδεχτούν τα παράπονα και να επιρρίψουν την ευθύνη κάπου αλλού, ενισχύοντας έναν φαύλο κύκλο παραπόνων και εύκολων κατηγοριών.

Στο τέλος, ο παραπονούμενος πιστεύει περισσότερο στο παράπονό του πάρα στον εαυτό του και γίνεται ένας ακόμη εκών ανάπηρος.»

πηγή εικόνας: benedettocristofani.net

 

Advertisement