ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συγκλονίζει ο άνδρας που έσβηνε τη φωτιά με ένα κλαδί: «Νιώθω ότι έχω υποχρέωση σε αυτόν τον τόπο»

Advertisement

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο όπου ένας ηλικιωμένος άνδρας προσπαθεί με ένα κλαδί να σβήσει μόνος του τη φωτιά στο Πευκί Ευβοίας.

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Εύβοια. Η φωτιά μαίνεται, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις. Η πολιτεία ζητάει από τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά που “καίγονται”. Όμως εκείνοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν τις φλόγες που απειλούν τις περιουσίες τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κύριος Αποστόλης, ο οποίος ήρθε από την Αλβανία στην Ελλάδα πριν από 29 χρόνια και πλέον νιώθει αυτόν τον τόπο πατρίδα του. Ο άνδρας είναι κάτοικος του Πευκί και δεν φοβήθηκε, βλέποντας την φωτιά να τον πλησιάζει. Αντιθέτως, πήρε ένα κλαδί στο χέρι και ξεκίνησε να σβήνει τις φλόγες που ξεπηδούσαν από παντού.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open και στον Χρήστο Νικολαΐδη, ο κύριος Αποστόλης αναφέρθηκε στη γενναία πράξη του, η οποία κάνει το γύρο του διαδικτύου.

“Ένιωθα πως καιγόταν το σπίτι μας, η περιουσία του καθενός και μπήκα μέσα… Ένιωθα σαν την πατρίδα μου, 29 χρόνια είμαι εδώ και έβαλα τα δυνατά μου να σβήσω τη φωτιά. Φτάσαμε στο αμήν και είπαμε να γλιτώσουμε. Το έκανα γιατί νιώθω ότι έχω υποχρέωση σε αυτόν τον τόπο”, είπε ο γενναίος άνδρας.

Δείτε το βίντεο

Πηγή

Advertisement