ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συγκλovίζει το μήνυμα 17χρονης στο Αφγανιστάν: «Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς, θα πεθάνουμε αργά αργά»

Advertisement

Αφγανιστάν: Ένα σπαρακτικό βίντεο με ένα κορίτσι που εκφράζει την αγωνία του για τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει τη χώρα της, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και έχει γίνει viral.

Το συγκινητικό βίντεο έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές μετά την ανάρτησή του στο Twitter από τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μασίχ Αλινεγιάντ και δείχνει ένα κορίτσι που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.

Στο βίντεο 45 δευτερολέπτων, το κορίτσι υπογραμμίζει ότι «δεν μετράμε επειδή γεννηθήκαμε στο Αφγανιστάν. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς. Θα πεθάνουμε αργά αργά στην Ιστορία».

https://twitter.com/i/status/1426195246694780930

 

Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν κυβέρνησαν το Αφγανιστάν από το 1996 έως το 2001, προτού εκδιωχθούν από εκστρατεία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η σύγκρουση στο Αφγανιστάν έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε γυναίκες και παιδιά

Υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν απαγορευόταν στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο, ενώ οι γυναίκες μπορούσαν να κυκλοφορούν δημόσια μόνο με μπούρκα και συνοδευόμενες από άνδρες συνοδούς. Όσοι δεν τηρούσαν πιστά την αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου από τους Ταλιμπάν, μαστιγώνονταν ή εκτελούνταν δημόσια.

Τη μέρα που δημοσιεύθηκε το βίντεο, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «το Αφγανιστάν βγαίνει εκτός ελέγχου. Η σύγκρουση έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε γυναίκες και παιδιά. Είναι βαθύτατα ενοχλητικές οι πρώτες ενδείξεις πως οι Ταλιμπάν επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα στις περιοχές υπό τον έλεγχό τους, στοχοποιώντας ιδιαίτερα γυναίκες και δημοσιογράφους. Είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικό και αποκαρδιωτικό να βλέπουμε δημοσιεύματα για τα σκληρά κερδισμένα δικαιώματα των Αφγανών, κοριτσιών και γυναικών, να τους αφαιρούνται».

Πηγή

Advertisement