ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συμβουλές για να μην λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα

Advertisement

Το να λούζεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά παρά καλό υποστηρίζει η  Lynne Goldberg, διευθύντρια της Κλινικής Μαλλιών του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης. Η συνεχής πλύση αναγκάζει τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερο λίπος. Ως αποτέλεσμα, φτάνουμε σε έναν πραγματικό φαύλο κύκλο. Ακολουθεί, λοιπόν, μια λίστα συμβουλών που θα σου επιτρέψει να πλένεις τα μαλλιά σου λιγότερο συχνά και να εξακολουθούν να είναι πανέμορφα!

Πρόσεχε τι τρως

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 2

Αφαίρεσε τυχόν λιπαρά ή τηγανητά πιάτα από τη διατροφή σου. Το ίδιο ισχύει για τη ζάχαρη, το λευκό ψωμί και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Αντικατάστησε αυτά τα προϊόντα με φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, άπαχα κρέατα και ξηρούς καρπούς. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της δραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων.

Χρησιμοποίησε ξηρά σαμπουάν

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 3

Για να αποκρύψεις τη λιπαρή λάμψη, διαίρεσε τα μαλλιά σου σε σκέλη και εφάρμοσε το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες σαν ένα σπρέι, από απόσταση 8-10 ίντσες. Εάν το σαμπουάν έχει τη μορφή κρέμας ταλκ, εφάρμοσε το στις ρίζες. Περίμενε δέκα λεπτά και στη συνέχεια χτένισε τα μαλλιά σου. Το στεγνό σαμπουάν θα δημιουργήσει ένα κέλυφος γύρω από τα λιπαρά σκέλη που για λίγο θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται καθαρά.

Φόρα αξεσουάρ για τα μαλλιά

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 4

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 5

Χρησιμοποίησε ζεστό ή χλιαρό νερό.Το ζεστό νερό αυξάνει την ποσότητα του λίπους που εκκρίνεται από το δέρμα. Ύστερα καλύτερα να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά.

Πλέξε τα μαλλιά σου

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 6

Χτένισε τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 7

Πέρα από το χτένισμα, εάν το μήκος των μαλλιών σου το επιτρέπει, κάνε μια γρήγορη αλογοουρά ή μια χαλαρή πλεξούδα. Άλλαξε την χωρίστρα

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 8

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 9

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 10

Οι βούρτσες και οι χτένες πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα σε ζεστό νερό με σαμπουάν ή σαπούνι. Ο σωστός τρόπος να λούζεις τα μαλλιά σου

10 Tips That’ll Save You the Trouble of Washing Your Hair Every Day - Εικόνα 11

Στέγνωσε τα μαλλιά σου με ένα μπλουζάκι αντί για μια πετσέτα για να στρωθούν τα κατσαρά μαλλιά. Μην τρίβεις το κρανίο σου. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να κάνεις απαλά μασάζ με το σαμπουάν στα μαλλιά σου. Μην εφαρμόζεις το conditioner στις ρίζες.

Πηγή

Advertisement